Bild
Nästa artikel
Nyheter

Lösningen för Teslas konstiga ”yoke” är krånglig och dyr

Publicerad 2022-01-17 06:15 (uppdaterad 2022-01-17 09:32)
Ett amerikanskt företag har tagit fram en lösning för den som tröttnat på Teslas underliga flygplansratt.

Tesla fick enorm uppmärksamhet när den uppdaterade Model S visades upp. Den hade nämligen ingen konventionell ratt utan en så kallad ”yoke”.

Ratten ska föra tankarna till tv-spel eller flygplansspakar och saknar vanliga spakar för blinkers, ljus och vindrutetorkare. Den möttes av hård kritik, men än så länge är det få som kunnat prova den nya ratten. Någon vanlig, rund ratt blir det inte enligt Elon Musk.

Nu har företaget T Sportline tagit fram en tredjepartslösning för den som köpt en Model S men inte gillar den kontroversiella ratten. Den går loss på över 20 000 kr plus moms och frakt.

Lösningen innebär att ratten ser mer konventionell ut, men den är fortfarande långt ifrån rund. Dessutom slutar rattvärmen att fungera, krockkudden måste flyttas över fysiskt till den nya ratten och finesser som blinkers sköts fortfarande med knappar på själva ratten, inte med spakar.

Drygt 5 000 kr betalas tillbaka om Teslaägaren skickar in bilens nuvarande ratt med krockkudde som då flyttas över till den nya ratten.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (34)

  • 2022-01-20 07:46 Henrik M skrev: Fast nu får…
  • 2022-01-19 19:44 Det har du nog rätt i, Guran…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.