Bild
Nästa artikel
Nyheter

Lexus GS – ny generation 2012

Publicerad 22 augusti 2011 (uppdaterad 22 augusti 2011)
Lexus rycker nu skynket från nya GS. Sedanmodellen lanseras i Sverige under våren 2012 med hybriddrift, som Lexus GS 450h.

Fjärde generationen av Lexus GS premiärvisades under den gångna helgens bilutställning vid Pebble Beach i Kalifornien. Enligt den japanska tillverkaren är bilen den första som demonstrerar märkets nya filosofi vad gäller formgivning.

Modellen har fått en betydligt mer aggressiv framtoning, bland annat genom den omarbetade grillen och strålkastarna med lysdiodinlägg. Enligt Lexus har vägegenskaperna också förbättrats i och med det nya chassiet som fått nya hjulupphängningar och bredare spårvidd.

Bilen som debuterade i USA var en Lexus GS 350 med en V6-motor på 3,5 liter som ger 306 hästar och klarar sprinten 0-100 km/tim på 5,7 sekunder. När bilen väl kommer till Sverige under våren 2012 blir det med hybriddrift och modellbeteckningen GS 450h.

Diskutera: Vad tycker du om nya Lexus GS?

Kommentarer

#1 • 22 augusti 2011
quattron
Första gången Lexus har gjort en riktigt snygg GS, tidigare har det varit oblyga, fula MB-kopior eller bara stora och fula. Denna tycker jag dock är undantaget, skitsnygg både inne och ute! Verkar till och med ha snygga skinnstolar och inte bara amerikanska glidarfåtöljer.
#2 • 22 augusti 2011
Johan Svensson (not verified)
lexus slår allt annat!
#3 • 22 augusti 2011
quattron
"Slår allt annat"..helt onödig kommentar, det visar väl sig med tiden beroende på vad och vilka den jämförs med och beror sig på hur man ser på saken... men snygg är den..
#4 • 22 augusti 2011
Roy J
Jag tycker npg att GS alltid sett lyxigt sportig ut. Den nya är på det hela taget bättre, men jag är lite tveksam till fronten. (Om någon tycker att jag lyst med min frånvaro, så stämmer det bra - har nu en period med ont om skrivtid.)
#5 • 22 augusti 2011
Hundter
Är det en stridvagn jag ser eller ett hålfotsinlägg? Det var den fulaste klump jag någonsin sett! Näe, Lexus, bättre kan ni! Den vagnen väcker absolut ingen köplust!
#6 • 23 augusti 2011
Roger Skagerström
Snyggaste bilen i sin klass helt klart! Ser spänstig och kraftull. Gillar att den har klassiska sedanlinjer och inte ser ut som en tvålkopp som vissa tyska vagnar med tekniskt försprång gör nu för tiden. Och.. ja.. den ser ut lite som en BMW BORDE se ut :p
#7 • 23 augusti 2011
Rålle G.
Nog är den hyggligt snygg för all del med fina proportioner. Men var är den egna karaktären? För mig ser den ut som ett lyckat "klipp och klistra" jobb av en reklambyrå som fått i uppdrag att göra reklamfilm för t.ex. däck och där man inte vill ha ett specifikt märke på den förekommande bilen. BMW 5-serie bak och Holden Commodore's front. Varför kan/törs inte Lexus lite mer?
#8 • 23 augusti 2011
N-iklas
Efter att ha tittat på bilden av instrumentpanelen i tio minuter känner jag starkt illamående som en rejäl åksjuka. Detta är något som i varje fall jag inte tänker komma närmare än som minst 50 meter. Andas på något sätt gammal Volvo som luktar piprök och våt hund.
#9 • 23 augusti 2011
Juppe (not verified)
Rålle G: håller med till 100%.
#a • 23 augusti 2011
Roger Skagerström
Men herre gud. Jag kan inte se en enda snodd linje? De kan ju inte sätta bakluckan fram och tanklocket i fälgen bara för sakens skull?! Snett bakifrån har den lite samma hållning som en 5-serie, eller som 5-serien hade förr. Men det är ju så den SKA se ut. Hade de gjort på nåt annat vis hade den ju sett ut som Lexus utgående modell såg ut - som skit.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.