Bild
Nästa artikel
Nyheter

Land Rover ska utveckla Defender med vätgasdrift

Publicerad 2021-06-15 09:59 (uppdaterad 2021-06-15 10:05)
Land Rover kör igång de första testerna av en vätgasdriven Defender med bränslecellsteknik senare i år.

Flera bilmärken har helt skrivit av tankarna på nya vätgasmodeller. Både Volkswagen, Volvo och Mercedes vill fokusera mer på batterielbilar.

Men det finns också flera märken som fortsätter utveckla bränslecellsbilar som tankas med vätgas. Fördelen ska vara att de går snabbare att tanka och inte tappar lika mycket räckvidd på vintern.

Land Rover har tidigare uppgett att vätgasbilar har en ”viktig plats” i utbudet, särskilt i större modeller. Förra året kom även beskedet att Land Rover testar en bränslecellsbil med laddhybridteknik, samma teknik som Mercedes tidigare testat.

”Vätgas har en roll att spela i den framtida mixen av drivlinor”

Nu ska Land Rover utveckla en bränslecellsversion av terrängikonen Defender, som visades upp i helt ny upplaga för några år sedan. De första testerna ska göras i år, något Land Rover har fått bidrag från staten för.

Den vätgasdrivna Defendern går än så länge under benämningen ”koncept”, och det är inte bekräftat att den ska sättas i serieproduktion.

– Vi vet att vätgas har en roll att spela i den framtida mixen av drivlinor i transportindustrin, säger Ralph Clague, chef för vätgassatsningen på Jaguar Land Rover.

Läs också: Land Rover satsar på ny laddhybrid med vätgasdrift

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.