Nästa artikel
Körde Teslan i regn – fick offert på 225 000 kr
Nyheter

Körde Teslan i regn – fick offert på 225 000 kr

Publicerad 18 oktober 2023
En Tesla där batteriet ”dränkts” i vatten kan behöva byta batteri för 225 000 kronor. ”Det är helt obscent”, säger bilägaren.

Ett par i Skottland har fått en offert på att byta batteri i sin Tesla på motsvarande 225 000 kronor. Det skriver Edinburgh Live.

Efter att ha ätit på en restaurang i Edinburgh skulle paret köra hem, men då startade inte bilen. När Teslas vägassistans dök upp bärgades bilen till verkstad.

Där konstaterades att vatten trängt in i batteripaketet och det täcks inte av bilens batterigaranti, som annars gäller i åtta år eller 16 000 mil (vissa versioner har 19 200 mil som övre gräns). Det är oklart om bilägaren kan använda försäkringen för att betala batteribytet.

Felet ska enligt Teslas verkstad bero på vädret och på att batteriet i princip var ”dränkt” i vatten. Skottland har haft gula vädervarningar för regnoväder, uppger lokala medier, men enligt ägaren har vädret inte varit ovanligt hårt på något sätt.

– Jag kan ärligt talat inte förstå att det hänt. När jag först fick samtalet trodde jag det skulle komma en räkning på 500 eller 1 000 pund. Men när de sa över 17 000 pund – det är helt obscent, säger bilägaren Johnny Bacigalupo.

Tesla har inte kommenterat händelsen, men enligt Edinburgh Live ska händelsen utredas internt.

Batteribyte i elbilar är generellt sett ovanligt. Enligt siffror från USA som frågat 15 000 personer har 225 av 15 000 elbilsägare fått batteriet bytt utanför garantin. Att elbilsbatterier ofta byts ut på grund av mindre skador är heller inget som svenska försäkringsbolag märkt av.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.