Nästa artikel
Klart: Turkiska elbilsmärket Togg snart i Sverige
Nyheter

Klart: Turkiska elbilsmärket Togg snart i Sverige

Publicerad 12 januari 2023 (uppdaterad 16 mars 2023)
Produktionsstart sker under våren. Nu även bekräftat att tillverkaren tar sikte på svensk marknad.

Som Vi Bilägare tidigare har rapporterat så är turkiska elbilstillverkaren Togg i startgroparna till att börja serietillverka sin första elbil – en elsuv i C-segmentet, en modell som kommer att tillverkas i två olika versioner.

En version på 204 hästkrafter och en betydligt starkare, som ska ge upp mot 408 hästkrafter. Räckvidden uppges ligga upp mot 50 mil, beroende på batterival. Nu bekräftar Togg det redaktionen tidigare antagit: Att Togg även tar sikte på europeisk och därmed även svensk marknad.

Enligt ett nyligen släppt pressmeddelande meddelar Togg att produktionen av den ännu ej namngivna suv-modellen ska inledas under årets första kvartal. Någon gång under 2024 väntas bilar hitta till Sverige.
Togg har även presenterat en sedan och har utlovat fler elbilar på sikt.

Den turkiska elbilstillverkaren meddelar också att man till sina elbilar nu kopplar den digitala plattformen Trumore. En plattform som ska erbjuda en molnbaserad tjänst för användning av teknik och tjänster kopplat mot de bilar som tillverkaren ska producera.

"Med Trumore kommer vi att erbjuda en personlig, användarorienterad, smart och empatisk upplevelse med hjälp av den nya generationens teknik" skriver Togg i sitt pressmeddelande. Kopplat mot denna digitala plattform är även marknadskommunikation, där det kommer vara möjligt att lägga beställning för den som vill förhandsboka sin Togg. Förhandsbokningen sker då inom ramen för en särskild 30-dagarstävling som Togg arrangerar på plattformen.

"Om de användare som deltar i tävlingen gör en förhandsbeställning av våran nya bil, levereras bilen i enlighet med poängställningen" lovar Togg.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 13 januari 2023 Vad bra! Stödja vår vän…
  • 12 januari 2023 Optimus skrev: Bilen bör…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.