Nästa artikel
Kissnödig körde för fort – får böter
Nyheter

Kissnödig körde för fort – får böter

Publicerad 23 juli 2013 (uppdaterad 24 juli 2013)
Den som är kissnödig får inte köra för fort för att hinna till toaletten, slog Uddevalla tingsrätt fast och dömde en kvinna till böter.

Kvinnan körde 71 km/tim på en väg med hastighetsgränsen 60 km/tim och fick en bot för fortkörning, rapporterar lokaltidningen Bohuslänningen.

Enligt egen utsago blev kvinnan akut kissnödig och gasade därför lite extra för att hinna fram till en toalett och på så sätt undvika att förstöra sätet i sin nya bil.

Men trots att kvinnan visat läkarintyg för problem med blåsan fäller tingsrätten i Uddevalla henne för fortkörning. Även om det finns risk för att sätet skulle skadas är det inte försvarligt att överträda hastighetsgränsen, anser tingsrätten.

Kvinnan döms till 2 000 kronor i böter.

Diskutera: Rätt eller fel att döma kvinnan?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-23 14:45
Arbu11

Enligt lagen troligtvis rätt...

Men jag tycker väl ändå att polismannen hade kunnat vara liiite snällare! :P

#2 • Uppdaterat: 2013-07-23 15:09
Bortom

Nöden får tydligen rätta sig efter lag :)
Sen vet vi inte att allt det där var bara en bortförklaring (mest sannolikt) eller inte. Har man ett sådant medicinskt tillstånd då ska man ha inkontinensskydd på sig.... det finns nämligen nåt som heter oförutsedda bilköer, punktering o.d. vad skulle kvinnan göra då?

#3 • Uppdaterat: 2013-07-23 15:47
Focus

En av de otaliga ursäkter polisen har att ta ställning till när man skall rapportera
folk för trafikförseelser eller annat.

#4 • Uppdaterat: 2013-07-23 16:48
Onehp

Intressant försök. Fortkörning är lite som P-böter. Lagens bokstav gäller, ingen hänsyn tas öht till rådande omständigheter. Det är bara att finna sig, dock detta får även ses i ljuset av att man mestadels tiden kommer undan så länge man inte överdriver....

Dock finns det alldeles för få allmänna toaletter i Sverige och det fortsätter trots att varannan hiss är nedkissad... men det är kanske ett annat ämne.

#5 • Uppdaterat: 2013-07-24 09:25
saabnisse

Jag tycker att det var väl hårt straff när man ser till omständigheterna.
Det borde räckt med en varning och en upplysning om att det finns hjälpmedel i såna här situationer.
Hade det varit en manlig förare hade han nog stannat vid första bästa tillfälle och vattnat närmaste buske och kanske blivit stämd för förargelseväckande beteende.
Precis som Oneph skriver så finns det alldeles för få allmänna toaletter.

#6 • Uppdaterat: 2013-07-24 14:50
KaptenOberkommandok

Ok, nu uppstår den MYCKET intressanta frågan: Hur avlöpte då historien där på platsen? Jag menar, kvinnan var uppenbarligen väldigt kissnödig och hade bråttom till en toalett. I det läget stoppas kvinnan av polisen och måste då underordna sig det administrativa arbetets (långsamma) gång. Om kvinnan nu var så kissnödig och hade problem med blåsan borde hon väl ha kissat på sig under den kvarten som pappersarbetet tog. Eller? Om hon kissade på sig borde det ha varit bevis nog för hennes situation, men om hon INTE kissade på sig är väl "förklaringen" högst tveksam ...

#7 • Uppdaterat: 2013-07-24 15:15
saabnisse

Där har du nog rätt Kapten, men den delen av historien får vi väl aldrig veta.
Den är ju inte lika journalistiskt intressant.

#8 • Uppdaterat: 2013-07-24 16:42
volvoman111

Att Tingsrätten dömde är märkligt , där sitter manga gamla griniga gubbar med prostataproblem , de borde veta hur det är . Sedan att poliser inte kan visa smidighet längre är ett faktum . Troligen har de sett Johan Falk filmer och later tuffheten gå ut over vanliga bilister som är ofarliga .

#9 • Uppdaterat: 2013-07-24 19:12
Hans Axelsson

Inte förvånande. Det är väl i princip vad den svenska polisen klarar av. Att lagföra grova kriminella misslyckas man ju med för det mesta om man överhuvudtaget lyckas få fast brottslingen.

#a • Uppdaterat: 2013-07-25 12:11
Hackenbush

När bensinen håller på att ta slut så måste man ju köra fortare för att hinna fram till en mack innan bensinen är slut, det får man väl inga böter för?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.