Bild
Nästa artikel
Kinesisk order ger Saab andrum

Kinesisk order ger Saab andrum

Nyheter

Saab säljer 582 bilar till ett kinesiskt företag. Affären ger snabbt 120 miljoner kronor, tillräckligt för att betala de anställdas junilöner.

13 miljoner euro, drygt 120 miljoner kronor, från det icke namngivna kinesiska företaget väntas vara Saab Automobile till handa den här veckan. Det meddelar Saabs moderbolag Swedish Automobile, tidigare Spyker, i ett pressmeddelande på måndagen.

– Jag är nöjd med att kunna presentera den här överenskommelsen eftersom den säkrar en del av den nödvändiga kortsiktiga finansieringen av Saab och låter oss betala våra anställdas löner innan slutet av den här månaden, förklarar styrelseordförande Victor Muller.
 
Victor Muller säger vidare att han beklagar den nuvarande krissituationen som orsakat oförtjänt lidande för alla inblandade. Saab arbetar oavbrutet för att lösa problemen, uppger Muller.

– Vi hoppas att snart säkra ytterligare kortsiktig finansiering som krävs för att nå en överenskommelse med alla våra leverantörer och starta om produktionen, säger han.

Enligt pressmeddelandet pågår förhandlingar med flera parter, där en del är försäljningen av fabrikslokalerna i Trollhättan. Det finns dock inga garantier på att diskussionerna kommer att lyckas, skriver Saab.

Saab upprepar också att Vladimir Antonov vill investera i Saab, men att den ryske affärsmannen ännu inte fått klartecken från Europeiska investeringsbanken och tidigare ägaren General Motors.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-06-27 10:49

Muller blev ensam kvar i styrelsen.
Anledningen till att fackens representanter avgick var säkert att man inte ville sitta på dubbla stolar om man ville ha Saab i KK..
Varför övriga avgick kan det ju spekuleras över.
Vill man vara cynisk (och det kommer flera att vara) skulle man ju kunna anta att man inte törs sitta kvar.
Vid en event. konkurs finns det viss risk för personligt ansvar även om den risken inte är stor.
Normalt bör styrelsen bestå av minst sex ledamöter.
Nu när junilönen verkar vara löst så får vi se hur många som kryper tillbaka.

#2
2011-06-27 13:24

Det är bra att de anställda får sina löner men produktionsstoppet fortsätter dock. Hur skall Saab kunna leverera de bilar man fått betalt för?

#3
2011-06-27 18:32

Kill this shit now. Saab must die.

#4
2011-06-27 18:32

Kill this shit now. Saab must die.

#5
2011-06-27 18:43

@Shift
Det verkar vara fel på ditt tangentbord!

Dina tidigare inlägg var skrivna i versaler (typ, som min pojke skrev när han var 14 år...).
( http://www.vibilagare.se/nyheter/saab-har-inte-rad-att-betala-loner-32925?page=5 )

Nu är det dubbel-poster! Kolla upp tangentbordet...

#7
2011-06-27 23:04

Ytterligare några stackare som blivit lurade av Muller.... Hur ska Saab betala material till snart 2000 bilar i höst och dessutom löner till de anställda när de redan förbrukat pengarna de fått......? Lån på lån...!

#8
Kalas
2011-06-28 00:15

Jag tycker att vi ska vara oerhört glada för att vi har en sådan fighter som Victor Muller som kämpar och strider både mot klockan och våra självgoda journalisttomtar. Bra kämpat Victor! Vecka 28 är produktionen igång på SAAB enligt en källa till mig

#9
2011-06-28 01:19

Kalas, han kämpar för sin egna plånbok.... Så många brutna löften eller ska vi vara ärliga...? Så många lögner..

Jag är ganska övertygad om att det är kört, men jag hoppas faktiskt att jag har fel, för visst vore det fantastiskt om det gick att rädda.....

#10
2011-06-28 02:24

Muller kämpar med glöden hos en maniker - skit samma varför, kämpar gör han! Det erkännandet måste man ju ändå ge.

(Vem är för övrigt denne Shift som ofta skriver korta, löjliga kommentarer och sällan något vettigt, värt att läsa?)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.