Bild
Nästa artikel
Jakten på ny Saabchef fortsätter

Jakten på ny Saabchef fortsätter

Nyheter

På torsdagen slutade Jan Åke Jonsson som vd för Saab. Victor Muller tar över tills vidare, men hoppas hitta en ersättare inom kort.

På Spyker Cars bolagsstämma avtackades Jan Åke Jonsson efter 38 år inom Saab Automobile, varav sex år som vd.

Det var i mars Jonsson meddelade sin avgång. Saabchefen uppgav att han ville få mer tid till familjen och dementerade i intervjuer att någon konflikt skulle ligga bakom beslutet.

Tills vidare tar styrelseordförande Victor Muller över vd-stolen innan bolaget kan utse en ny person som är villig att leda Saab.

– Jag hoppas att jag ska vara vd så kort tid som möjligt. Jag vill ha en professionell vd, säger Muller till TT.

– Alla bra killar som man vill ha till ett sådant jobb sitter redan på bra jobb som de inte kan lämna över en dag. Vi kan kanske komma med ett besked ganska snart men det kan dröja månader innan en ny vd kan börja.

Diskutera: Är en svensk att föredra som nästa Saabchef?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-05-20 10:50

Nationalitet på Vd är ointressant så länge det är en kompetent och "sugen" person och inte bara en som är ute efter stora bonusar. Bonus är ok om företaget går bra. Om företaget inte går bra skall det vara 0 bonus förstås.

#2
2011-05-20 23:08

Vilken soppa, ingen VD, enbart ett yrväder som styr.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.