Bild
Nästa artikel
Nyheter

Ineos Grenadier visar interiören – med tutknapp för cyklister

Publicerad 2021-07-07 12:52 (uppdaterad 2021-07-07 13:16)
Den inofficiella arvtagaren till gamla Land Rover Defender visar upp insidan. Den har bland annat en snällare tuta för cyklister och fotgängare.

Land Rover har lagt ned tillverkningen av den klassiska Defendermodellen och ersatt den med en betydligt modernare version.

Det har fått vissa entusiaster att knorra, och företaget Ineos lanserar inom kort en räddning i form av modellen Grenadier som lockar med rambyggd kaross och ett mer robust utseende.

Nu kommer de första bilderna på interiören som inte liknar något annat i bilvärlden. Mittkonsolen har till exempel enorma fysiska knappar som ska gå att trycka på med vantar och hela interiören ska kunna spolas ur med högtryckstvätt.

Varje panel på mittkonsolen har synliga skruvhuvuden och knapparna har extremt tydliga etiketter. I taket finns fler knappar som ägaren kan koppla till vad som helst, till exempel en vinsch eller extraljus.

Trots alla fysiska knappar finns dock fortfarande ett infotainmentsystem med 12,3-tumsskärm som i många andra moderna bilar, och det styrs med ett fysiskt vred som BMW:s iDrive-system. Apropå BMW – växelväljaren och hela drivlinan hämtas direkt från den tyska tillverkaren.

En detalj som sticker ut är den röda ”cykelknappen” på ratten som är märkt ”Toot”. Det är en särskild, lite snällare tuta som inte är tänkt att skrämma fotgängare eller cyklister till skillnad från den vanliga tutan.

Ineos har tidigare stämts av Land Rover för att ha kopierat Defender. Men det slutade med att Land Rover förlorade rätten till den klassiska modellen.

Läs också: Land Rover förlorar rätten till Defender – inte tillräckligt unik

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.