Bild
Nästa artikel
IF Metall begär Saab i konkurs

IF Metall begär Saab i konkurs

Nyheter

IF Metall lämnade på tisdagen in en ansökan om konkurs för Saab. Ett mycket smärtsamt beslut, enligt fackförbundet.

Ansökan lämnades till Vänersborgs tingsrätt vid 15-tiden på tisdagen. I ett gemensamt pressmeddelande motiveras beslutet av förbundsordförande Stefan Löfven och klubbordförande Håkan Skött:
 
”Det är ett mycket smärtsamt beslut, men vi måste säkra medlemmarnas lönefordran och då kan vi inte vänta längre”, skriver man i uttalandet.

Stefan Löfven och Håkan Skött är dock noga med att poängtera att man fortfarande tror att hovrätten kommer att bevilja rekonstruktion för Saab:

”Vi anser definitivt att Saab är värt ett försök med en professionell prövning av en rekonstruktion. Speciellt när både Youngman och Pang Da anser att Saabs problem är temporära och de är beredda till långsiktiga investeringar så fort Nationella utvecklings- och reformkommissionen i Kina beviljat tillstånd.”

Sedan tidigare har fackklubbarna inom Unionen och Ledarna begärt Saab i konkurs. Sveriges Ingenjörer kommer att ta ett beslut i frågan under tisdagen.

Saab väntar just nu på att hovrätten ska granska företagets ansökan om rekonstruktion. Om hovrätten säger ja skyddas biltillverkaren mot konkurs. Beslut väntas den här veckan.
 
Diskutera: Vad tycker du om fackklubbens konkursansökan?

Taggar: Nyheter, , Saab

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.