Nästa artikel
Hyundai Ioniq 5 får större batteri och digitala backspeglar
Nyheter

Hyundai Ioniq 5 får större batteri och digitala backspeglar

Publicerad 10 februari 2022 (uppdaterad 10 februari 2022)
Hyundais elbil kommer med ett större batteripaket och längre räckvidd. Dessutom kan batteriet värmas upp i förväg.

Det är inte så länge sedan Hyundai började sälja nya elbilen Ioniq 5, men det har redan blivit dags för en första uppdatering.

Först ut är ett större batteri. I dag har Ioniq 5 ett batteripaket på 72,6 kWh. Inför modellår 2023 ökar batteristorleken till 77,4 kWh och det ger längre räckvidd, men exakt hur lång den blir är inte bekräftat. Batteriet är 6,6 procent större och om räckvidden förlängs lika mycket hamnar den på 49,2 mil istället för dagens 46,2.

Batteriet går också att förvärma innan bilen anländer till en laddstolpe. Det ger snabbare laddning, och är något som också ska införas på befintliga Ioniq 5, bekräftar Tobias Joelsson, pr-chef på Hyundai i Sverige.

– Batterikonditionering med förvärmning är något som kommer göras tillgängligt för både befintliga och nya Ioniq 5. Funktionen inkluderas i en mjukvaruuppdatering inom kort, säger han.

Digitala backspeglar

En annan nyhet är att Hyundai ska haka på trenden med kamerabackspeglar istället för att använda en vanlig spegel. Det ska sänka luftmotståndet en aning, men tekniken har inte alltid fungerat som tänkt när Vi Bilägare testat i andra bilar så det återstår att se hur det upplevs i praktiken.

Även innerbackspegeln blir digital och visar en bild som filmas av en kamera under spoilern på bakrutan. På så sätt kanske den dåliga bakåtsikten som flera testförare klagat på i vår långtestbil åtgärdas.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • 12 februari 2022 Guran - ja, annars vore…
  • 12 februari 2022 Pi skrev: Då backar jag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.