Nästa artikel
Svenska priser för Ioniq 5 – så mycket kostar nya elbilen
Nyheter

Svenska priser för Ioniq 5 – så mycket kostar nya elbilen

Publicerad 27 april 2021 (uppdaterad 29 november 2021)
Hyundai har släppt de svenska priserna för lanseringsversionen av Ioniq 5.

Hyundai har valt ett helt annorlunda designspråk för den nya elbilen Ioniq 5 än alla andra konkurrenter. Den bjuder på kantiga linjer och flera tillbakablickar till 1980-talets pixelgrafik.

Ioniq 5 är inte bara först ut bland Hyundais elbilar på den nya elbilsplattformen E-GMP, utan också först ut i märkets nya satsning där elbilsmodellen Ioniq nu bryts ut till ett eget ”undermärke”. Crossovermodellen Ioniq 5 ska följas av flera andra modeller senare, bland annat en sedanmodell i form av Ioniq 6 och en större suv som kallas Ioniq 7.

Elbilen bjuder på flera tillbakablickar till 1980-talets pixelgrafik

Nu har Hyundai släppt de svenska priserna för lanseringsversionen Ioniq 5 First Edition.  Hyundai uppger att intresset för en ny modell aldrig tidigare varit så stort, med ”rekordmånga förfrågningar”.

Vid lanseringen kommer Ioniq 5 enbart med det stora batteripaketet på 73 kWh. Köparna kan välja mellan bakhjulsdrift och 217 hk eller fyrhjulsdrift och 305 hk. Räckvidden ligger på mellan 46 och 48 mil enligt WLTP-körcykeln beroende på version.

Priserna börjar på 544 900 kr för den bakhjulsdrivna varianten och 579 900 kr med fyrhjulsdrift. Billigare versioner ska följa senare. Priserna gäller före elbilsbonusen på 70 000 kr.

First Edition-versionen har bland annat head up-display som kan visa navigationspilar och annan information direkt i vindrutan som standard. Som tillval finns solcellspaneler på taket som bland annat kan driva klimatanläggningen.

Ioniq 5 har stöd för snabbladdning med både 400- och 800-voltsteknik och kan även ladda upp andra prylar med det inbyggda batteripaketet. Modellen är bredare och längre än suv-modellen Tucson och har betydligt längre axelavstånd för bättre innerutrymmen.

Interiören bjuder bland annat på skjutbart baksäte och mittkonsol, plant golv och fällbara stolar. Bagageutrymmet sväljer 527 liter och det finns även ett lastutrymme framtill. Dragkrok är tillval med en högsta släpvikt på 1 600 kilo.

Läs också: Premiär för Ioniq 5: Här är Hyundais nya elbilsmodell

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.