Nästa artikel
Hummer smygvisar nya elbilen – premiärvisas i april
Nyheter

Hummer smygvisar nya elbilen – premiärvisas i april

Publicerad 10 mars 2021 (uppdaterad 10 mars 2021)
GM väcker liv i insomnade Hummer med flera nya elbilar. De får upp till tre elmotorer och 1 000 hk.

Det insomnade bilmärket Hummer, med ursprung i amerikanska militärfordonet Humvee, ska väckas till liv. GM ska återlansera märket med flera modeller och först ut blir en eldriven suv som ska presenteras den 3 april.

Därefter ska även en eldriven pickup dyka upp som konkurrent till bland andra Tesla Cybertruck och Rivian R1T. Det är dock oklart när de eldrivna Hummermodellerna ska börja tillverkas och om de ska säljas i Sverige.

General Motors bjuder nu på en teaserbild av den nya Hummersuven och i profil ser den i princip ut som den Hummer H2 som byggdes mellan 2002 och 2009.

Det finns än så länge inte så många officiella uppgifter om suv-versionen av det återupplivade Hummermärket, men förmodligen blir drivlinan densamma som i pickupversionen. Det innebär upp till tre elmotorer i den starkaste versionen med totalt 1 000 hk. Versionen med högsta räckviddssiffran ska klara knappt 60 mil på en laddning enligt amerikanska EPA-körcykeln.

Eventuellt kan även suv-versionen få det så kallade ”krabbläget” från pickupmodellen som innebär att bilen kan kräla i sidled över tuff terräng.

Läs också: Så funkar ”krälande krabbläget” i Hummers nya elbil

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.