Nästa artikel
Rutor i kras när Tesla visade Cybertruck
Nyheter

Rutor i kras när Tesla visade Cybertruck

Publicerad 22 november 2019 (uppdaterad 15 april 2020)
När Elon Musk skulle demonstrera skottsäkerheten på nya pickupen sprack två fönster.
Elbilstillverkaren Tesla lägger till ytterligare en biltyp i sin eldrivna familj. Den här gången är det en kantig pickup med cyberpunkvibbar sägs ha tagit sin inspiration från fordon i filmerna Blade Runner och The Spy Who Loved me (Älskade spion) med agent James Bond i huvudrollen. 
Det finns tre motoruppsättningar att välja på: Den billigaste versionen för 39.000 dollar (runt 375.000 kronor) har en motor på bakaxeln. Sedan finns en fyrhjulsdriven variant med en motor på varje axel för 49.000 dollar och toppversionen har tre elmotorer till en kostnad av 69.000 dollar. 

Räckvidden spänner mellan 250 till 500 miles, alltså motsvarande 40 till 80 mil från billigaste till dyraste motorutförandet. Luftfjädring är standard på alla bilar och markfrigången är drygt 40 centimeter som mest. 
Upp till 6 personer kan åka med och flaket har utrymme för 2,8 kubikmeter last. Dragvikten är max 6,3 ton och lastvikten är 1,5 ton. 

5,8 meter långa Cybertruck har utrustats med exoskelett och skottsäkert glas. Vid premiäreventet som hölls i Los Angeles skulle Teslas designchef Franz von Holzhausen visa bilens stryktålighet och dängde en metallkula i sidorutorna, varpå de sprack.
– Oj, det var kanske lite för hårt. Men den gick ju inte igenom i alla fall, försökte Teslas chef och grundare Elon Musk att släta över fadäsen.
Byggstart för billigaste varianten av Cybertruck beräknas starta i slutet av 2021, de andra utförande följer därefter.

Diskutera: Vad tycker du om Tesla Cybertruck?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.