Bild
Nästa artikel
Hovrätten prövar Saabs överklagan

Hovrätten prövar Saabs överklagan

Nyheter

Hovrätten ger Saab en ny chans. Biltillverkarens ansökan om rekonstruktion, som tingsrätten avslog, ska nu prövas i högre instans.

Hovrätten för västra Sverige beslutade på måndagen, utan särskilt motivering, att Saab Automobile får prövningstillstånd för rekonstruktion.

Det innebär att hovrätten ska granska ansökan och besluta om rekonstruktion ska beviljas eller inte. Avgörandet kommer att meddelas inom några dagar, tidigast onsdag.

Med det beskedet har hovrätten inte tagit ställning i frågan. Man anser däremot att materialet som Saab tillhandahållit är mer omfattande än det som lämnades till tingsrätten.

Vänersborgs tingsrätt sade nej till Saabs ansökan om rekonstruktion för ungefär två veckor sedan. Det var tveksamt om Saab kunde ro hem nödvändig finansiering, ansåg tingsrätten.

Om hovrätten säger ja till en rekonstruktion skyddas Saab från konkurs och fortsatta utmätningar från kronofogden. Dessutom betalas de anställda via den statliga lönegarantin.

Diskutera: Tror du att Saab får rekonstruktionen beviljad?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-09-19 17:27

Ja om dom kan visa att kan få nödvändig finansiering.
Blir väl inte lätt för det är mycket pengar det handlar om

#2
2011-09-19 21:07

Ja, men om kineserna står för vad de lovat så kan det ju ordna sig.

#3
2011-09-19 21:44

Moment 22: kineserna går bara in om rekonstruktionen beviljas. Vi får se..........

#5
bil exspertt
2011-09-20 00:44

folk säger: det verkar som om di vill att saab ska gå åt helvete.

men vad ska vara räddningen då?

brorsan köptte en 745 för 3 500 och det enda han gjort är att fixa ytrosten som va på vid köp. en bra bil han haft i 3 år nu.

men jag ska nog gynna saab? men om de nu förlorar 70 tusen spänn på varje sålld bil. är det inte dumt att jag köper saaben då

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.