Nästa artikel
Grön satsning ska stärka Opel
Nyheter

Grön satsning ska stärka Opel

Publicerad 26 juli 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Opel satsar på att stärka sitt varumärke i Skandinavien. Genom ett miljömedvetet fokus ska bilmärket nå nya höjder, berättar Opels marknadschef Thomas Owsianski för Vi Bilägare i samband med Opel Ecoflex Experience 2010.
- Hela den skandinaviska regionen är väldigt miljömedveten så det är passande att ha ett event som Opel Ecoflex Experience 2010 här. Opel vill stärka sig i dessa länder och därför är tävlingen en bra möjlighet, säger Thomas Owsianski, marknadschef på Opel, till Vi Bilägare och fortsätter:

- Sverige är exempelvis en stor och viktig marknad och vi har möjligheter att utvecklas här. På en marknad som den svenska vill vi visa att vi är miljömedvetna och det är ett viktigt argument för att konsumenterna ska välja oss.

För 20 deltagare var Opel Ecoflex Experience 2010 en möjlighet till att tävla i snålkörning. För Opel innebar tävlingen även en möjlighet att visa upp sina gröna modeller för en miljömedveten region.

- Med tanke på att det miljön är betydelsefull på den svenska marknaden så är det viktigt att vi kan presentera den gröna teknologin på ett intressant vis, säger Thomas Owsianski.

Två dagar med träning och tävling finslipade deltagarna i konsten att köra bränslesnålt. Nu hoppas Opels marknadschef att deltagarna har fått goda lärdomar att ta med sig ut i trafiken men också goda erfarenheter om Opel.

- Det får jag verkligen hoppas. Eventet hjälper folk att få reda på mer om Opel men också om hur man ska köra mer ansvarsfullt med tanke på miljön, Thomas Owsianski.

Opels marknadschef vågar inte med säkerhet lova att snålkörningstävlingen återkommer men öppnar ändå för en fortsättning.

- Vi kommer att åka hem till sköna Rüsselsheim och se över hur allt har fungerat. Jag är säker på att vi vill fortsätta, så kanske blir det ett Ecoflex-event även nästa år.

Det finns alltså en möjlighet att tävlingen återkommer?

- Ja, det finns absolut en möjlighet.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-07-26 14:04
JAN (ej verifierad)

Trevligt att biltillverkarna satsar så hårt på miljön. Det behövs verkligen att alla biltillverkare fortsätter på denna väg så kommer vi slippa de värsta klimatförändringarna framöver!

#2 • Uppdaterat: 2010-07-26 14:19
JAN (ej verifierad)

Det är för varmt redan nu. Så tack Opel!

#3 • Uppdaterat: 2010-07-26 17:19
Calle (ej verifierad)

Kanon att (nästan) alla biltillverkare triggar varandra att pressa bränsleförbrukningen så mkt det bara går! Undrar vad miljöknuttarna ska gnälla på, när vi kommer ner på kanske 0,3 lit biodrivmedel/mil + eldrivning i viss utsträckning. Då är inte bilen någon miljöbov.

#4 • Uppdaterat: 2010-07-26 17:34
Dick (ej verifierad)

Bra att medvetenheten nu ger utslag i handling, men lösningen är ju inte att bilarna skall dra "mindre". Målet måste ju vara att bilar skall kunna framföras utan att ett enda gram fossilt kol förbrukas, och då handlar det ju inte i första hand om hur bilarnas motorer konstrueras, utan om hur bränslet kommer till.

#5 • Uppdaterat: 2010-07-26 18:26
S-E S (ej verifierad)

Fel DICK, det handlar endast om vad som kommer ut ur avgasröret och hur mycket!

#6 • Uppdaterat: 2010-07-26 18:33
Krille (ej verifierad)

Tycker att jag har hört att Opel kommer att införa 5 års nybilsgaranti på sina bilar. Det är definitivt ett bra sätt att höja försäljningen på en bil som har ett tveksamt rykte. Nu är inte Opel den första bilen jag kommer att prova när vi byter bil, men för de som har funderat på Opel är det ett stort plus.

#7 • Uppdaterat: 2010-07-27 09:04
crylen (ej verifierad)

Krille Opel har redan infört 5 års nybilsgaranti på sina bilar, har opel ett tveksamt rykte menar du jämfört med vadå ? kolla felanmälan i vib.

#8 • Uppdaterat: 2010-07-27 12:12
Calle (ej verifierad)

Biodrivmedel (olika typer) ger väl rena avgaser? det var det jag menade i komb med mkt låg förbrukning och (miljövänligt producerad) el. Detta är den troliga framtiden = ljus!

#9 • Uppdaterat: 2010-07-27 14:32
Dan (ej verifierad)

'Stärka Opel....' ja det märket behöver mkt förstärkning om det ska överleva! Vem köper det märket - varför? Kvalitetsbrister, kass service och andrahandsvärde.

#a • Uppdaterat: 2010-07-27 17:36
Lägerleffe (ej verifierad)

Adams symaskiner repar sig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.