Nästa artikel
Geely lanserar ännu ett bilmärke: Här är Jiyue
Nyheter

Geely lanserar ännu ett bilmärke: Här är Jiyue

Publicerad 15 augusti 2023 (uppdaterad 15 augusti 2023)
Volvo Cars-ägaren klämmer in ytterligare ett bilmärke under sitt paraply. Den här gången handlar det om ett ”intelligent teknikmärke”.

Det kryllar redan av bilmärken i Geelykoncernen, där bland andra Volvo Cars ingår, och nu blir det ännu trängre. Geely ska nämligen lansera ytterligare ett märke.

Nykomlingen heter Jiyue och ska i nuläget bara säljas i Kina. Det intressanta med Jiyue är att det är ett samarbete med kinesiska teknikgiganten Baidu.

Märket beskrivs inte som ett bilmärke, utan det ska syssla med ”intelligent premiumteknologi”. Första bilmodellen heter Jiyue 01 – en namnsättning som även Geelymärket Lynk & Co använder sig av – och tekniken under skalet kommer från SEA-plattformen som utvecklats inom Geely och som även Volvo använder sig av i nya EX30.

Märket ska även bygga ett helt eget laddnätverk i Kina. Geely ska stå för bilens plattform medan Baidu bland annat ska ansvara för artificiell intelligens och självkörning.

Vid sidan av Jiyue har Geely lanserat mängder av nya märken på sistone, bland annat Zeekr som nu säljs i Sverige, pickupen Radar och teknikmärket Galaxy.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 15 augusti 2023 Ja, många knepiga namn på…
  • 15 augusti 2023 Är det inte läge att nu…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.