Nästa artikel
Geely lanserar Galaxy med flera tekniknyheter
Nyheter

Geely lanserar Galaxy med flera tekniknyheter

Publicerad 23 februari 2023 (uppdaterad 23 februari 2023)
Geely premiärvisar ytterligare ett bilmärke, den här gången Galaxy som ska bjuda på hög tekniknivå och satellituppkoppling.

Geely har redan mängder av bilmärken under sitt paraply, inte minst Volvo och Polestar. För bara några år sedan lanserades också Zeekr som snart börjar säljas i Europa och sedan kom pickupmärket Radar.

Nu kommer ytterligare ett märke. Det har döpts till Galaxy och ska fokusera på lyxiga bilar med hög tekniknivå. Men trots det har de första modellerna faktiskt bensinmotor.

Om bara några år, 2025, ska Galaxys utbud bestå av sju bilar varav tre elbilar och fyra hybrider. Galaxy L7, en laddhybridsuv med bensinmotor blir först ut.

Intressant nog ska alla Galaxys laddhybridmodeller bygga på en plattform som kallas E-CMA. Exakt vad som skiljer den från CMA-plattformen, som bland andra Volvo XC40 och Polestar 2 bygger på, framgår inte. Men CMA togs främst fram för billigare modeller och inte för exklusivare lyxbilar som Galaxy vill erbjuda.

Först ut bland elbilarna blir Galaxy E8 som förmodligen ska bygga på plattformen SEA som är anpassad för elbilar.

Galaxy ska som sagt fokusera på ny teknik och där ingår bland annat ett batterisäkerhetssystem som kallas Aegis och ska förlänga batteriets livslängd med 20 procent, en hybriddrivlina som kallas Nordthor 8848 och operativsystemet Galaxy N och som kan kommunicera med Geelys egna satellitnätverk.

Varken Volvo eller Polestar blir alltså först ut med dessa tekniker inom Geelykoncernen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 24 februari 2023 Du vet ingenting om…
  • 24 februari 2023 N-iklas skrev: Nej Opel…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.