Nästa artikel
Fynda Spykerbilar på auktion
Nyheter

Fynda Spykerbilar på auktion

Publicerad 3 juli 2014
Spyker B6 Venator Spyder var bland det sista vi såg från tillverkaren. Bilen ska ha varit designad av Victor Muller själv.
Spykers tillgångar auktioneras ut. Den som vill kan nu lägga bud på sista bilarna från Victor Mullers udda märke, det finns till och med en formel-bil på listan.

Nederländska skattemyndigheten har gett auktionssajten Troostwijk auctions  uppdraget att auktionera ut biltillverkaren Spykers tillgångar, enligt inhemska nyhetsförmedlaren NOS.
 
På listan över vad som auktioneras ut finns bland annat 85 stycken V8-motorer från Audi med tillhörande växellådor, sportbilen C8 Aileron (med tak eller i Spyder-utförande) och C12 Zagato som var den andra produktionsbilen från Spyker. Den som vill kan även lägga ett bud på SUV-konceptet Spyker D8 Peking-to-Paris och på en Formel-bil av något slag. Bilder på samtliga bilar hittar du här.
 
Biltillverkaren Spykers moderbolag Spyker N.V försvann från nederländska börsen den 13 juni. Nederländska skattemyndighetens auktionering av Spykers tillgångar börjar den sjunde juli, första visningen sker den 25 juli och auktionen beräknas vara avslutad fjärde augusti.
 
Diskutera: Vilken bil i samlingen skulle du helst lägga vantarna på?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-07-03 12:32
Hackenbush

Synd egentligen, det var en ganska häftig sportvagn.

#2 • Uppdaterat: 2014-07-03 17:31
Raphael

Bör kanske nämnas att det handlar om en skatteskuld och Spyker hävdar att skatteskulden har blivit betald så auktionen ska ställas in.

#3 • Uppdaterat: 2014-07-04 09:11
hultarn

HM. Och det var alltså Muller som skulle köpa Saab...

#4 • Uppdaterat: 2014-07-04 09:23
saabnisse

"HM. Och det var alltså Muller som skulle köpa Saab..."
Japp och han gjorde ju det! Att det sedan gick som det gjorde spekuleras det ju ganska vilt om, men antagligen lyckades han transportera över lite kulor till Spyker.
Det räckte ju inte.

#5 • Uppdaterat: 2020-05-04 22:19
Svenne60

Victor skulle ju köpa motorer utan turbo på ca 800 hk från Koeniggsegg till sina bilar, hur gick det med den saken..synd att en så driftig man verkar ha problem fortsatt, han är värd ett bättre öde

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.