Nästa artikel
Fortsatt satsning på rastplatser
Nyheter

Fortsatt satsning på rastplatser

Publicerad 20 juli 2011 (uppdaterad 20 juli 2011)
Enligt Trafikverket gynnas säkerheten på vägarna av att rastplatserna är välskötta. Därför tänker man fortsätta satsa på dem.

Förra året inledde trafikverket en satsning på att göra rastplatserna på svenska vägar attraktivare.

Bakgrunden till initiativet är att Trafikverket tycker att rastplatserna gynnar säkerheten på vägarna, då bilister tenderar att hoppa över pausen om inte rastplatserna är inbjudande nog.

– Vi vill att våra rastplatser ska vara välskötta och välkomnande. De ska vara ett trevligt ställe att stanna och vila på, vilket också främjar trafiksäkerheten, säger Annika Canaki, avdelningschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

I år utökas satsningen. Trafikverket anställer fler rastplatsvärdar på fler rastplatser. Deras uppgift är att hjälpa bilisterna som stannar och att se till att rastplatserna är städade.

– Vi fick en fantastisk respons från trafikanterna på våra trafikvärdar i fjol och kommer att fortsätta att ha ambulerande rastplatsvärdar på ett antal utpekade och välbesökta rastplatser, säger Annika Canaki.

Diskutera: Vad tycker du om rastplatserna på våra vägar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2011-07-20 18:33
Hundter

God Morgon, Trafikverket! Någonting som funnits sedan Hedenhös i Tyskland, har man upptäckt nu!
Jaja, bättre sent än alltid! ;--O

#2 • 2011-07-20 22:04
JOCA_1

Ack ja... hemkommen från en europeisk road-trip, framstår det här som rena hånet. En rastplats vart femte mil i bästa fall. Helt tomma motorvägar.... i Tyskland tänker man "oj nu blev jag kissnödig" och vips, kommer det helt strax en parkeringsplats med WC. Eller ett Rasthof.... med hela kittet, bensin, restaurang och wc. *Suck*

#3 • 2011-07-22 00:04
Hanzzon

Är för tillfället ute på semester med Husbil i Sverige och nyss hemkommen från en tripp genom Norge och i den jämförelsen tycker jag att våra Svenska rastplatser som finns åtminstonde i regel är fräschare än de vi besökt i Norge som i bland var ett skämt att ens kalla för en rastplats med WC men bra om det blir bättre även i Sverige då det finns mycket att förbättra även här...

#4 • 2011-07-22 23:48
Nithin

Stopp är ett No-No om man ska komma fram någon gång.

Att man behöver sova el. vila efter vägarna betyder ENBART att folk har jobb som dom sover på och att det "allmänna skicket på föraren" är rätt dåligt.

#5 • 2011-07-23 01:16
Hanzzon

Nithin, Så enligt ditt resonemang så skulle jag kört från Sverige till Trollstigen i Norge ner till Ullared i Sverige igen nonstop eller vad menar du?
Nog för att jag kan och brukar köra långt i bland men där har nog gränsen för vad som är vettigt passerats för ganska länge sedan. =)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.