Bild
Nästa artikel
Här finns Sveriges bästa rastplatser

Här finns Sveriges bästa rastplatser

Nyheter

Motormännen har kontrollerat 300 rastplatser och kommit fram till vilken som är bäst i respektive län. Här är hela listan.

Den här veckan kommer Motormännen att placera röda skyltar med texten ”Bästa rastplats” vid 21 rastplatser runt om i landet, en i varje län.

Organisationen har bland annat granskat sophantering, toaletter, uppställningsplatser och städning. Man har också kontrollerat att parkering för lätt och tung trafik är separerade.

– Rastplatserna måste ha en sådan standard att de verkligen lockar till stopp under långa resor, säger Elisabet Franzén, ansvarig för inspektionerna.

Motormännen framhåller att fyra av tio trafikolyckor kan relateras till bilförarens trötthet och att rastplatserna därför är av stor betydelse.

Diskutera: Var brukar du rasta under långresan?

Sveriges bästa rastplatser:

Norrbotten: Kattilakoski
Västerbotten: Vojmån
Jämtland: Krokomsporten
Västernorrland: Mosjön
Gävleborg: Näsbysjön
Dalarna: Leksand
Uppsala: Tre Ängar
Södermanland: Sille Krog
Örebro: Sickelsta
Västmanland: Evelund
Västra Götaland: Femstenaberg
Halland: Snapparp
Kronoberg: Fräjen
Värmland: Morokulien
Östergötland: Albacken
Jönköping: Hörle
Kalmar: Bröms
Blekinge: Senoren
Stockholm: Stora Wäsby
Gotland: Käldhagen
Skåne: Anilla

Källa: Motormännen

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-06-22 22:11

Snapparp i Halland är mycket tråkig i jämförelse med Susedalen som ligger lite längre norrut. Mycket finare natur och utsikt runt om och man kommer bort ifrån motorvägen.

#2
Raymond K
2011-06-26 11:49

Stannar sällan vid rastplatser eftersom de brukar vara så nedskräpade. Jag försöker hitta en någorlunda ren parkeringsficka istället och dricka medhavt kaffe och eventuellt en bulle. Kaffe som säljs på vägkafe har oftast stått på flera timmar och smakar därefter.
Måste man skriva de där enerverande koderna vid varenda inlägg nu?
Och vad är vitsen med att försöka skriva koderna tillsvängt och knappt läsligt om man ändå måste skriva precis som där står?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.