Bild
Nästa artikel

Försäljningen av begbilar sjunker - minus 17 procent

Nyheter

Finanskrisen påverkar handeln med begagnade bilar. Oktober blev en mörk månad för beghandeln - som sjönk med 17 procent.

- Farhågorna om finanskrisen med varsel och uppsägningar som följd har dessvärre besannats, vilket påverkar konsumenters investeringsbeslut, säger Fredrik Grundsell, VD på biltestföretaget BilCert.

Drygt 85 000 begagnade bilar såldes till privatpersoner under oktober månad. Enligt BilCert är det en nedgång med 17 procent jämfört med samma period i fjol. Något som branschfolket ser som ett resultat av det svåra ekonomiska klimat som råder.

- En handlare jämförde finanskrisen med krisen i början på 90-talet. Han sa att bilförsäljningen då gick ner gradvis och att det nu känns som de stängt av kranen med en gång. Jag tror det sammanfattar känslorna och hur det är i bilhallarna både för nytt och begagnat, säger Fredrik Grundsell.

Hittills i år har handeln med begagnade bilar sjunkit med åtta procent jämfört med samma period i fjol.

Även den auktoriserade MRF-handeln backar med 17 procent - vilket ger en minskning med 9,8 procent i år.

- Man skjuter den här sortens investering på framtiden och behåller sin gamla bil, säger Fredrik Grundsell.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.