Bild
Nästa artikel

"Den som har tänkt byta bil har ett bra läge"

Nyheter

En skakig konjunktur. Då växer lagren av begagnade bilar - och nu kan det vara köpläge för den som tänkt byta bil.

- Under den nuvarande perioden med finanskris och skakig konjunktur tror jag på fortsatt svag försäljning både av nya och begagnade bilar. Folk avvaktar med bilköpet, säger Tomas Ulander, bilhandelsansvarig på Motorbranschens Riksförbund, till E24.se och fortsätter:

- Den som ändå har tänkt byta bil har ett bra läge; priserna har gått ned och det finns mycket att välja på. Det är ett bra köpläge och det finns många bilar i lager.

Priserna på begagnade bilar har i genomsnitt gått ned med cirka 13 procent i år. Det rapporterar E24.se. Prisfallet har ökat kvartal för kvartal, från 3,1 procent under årets första kvartal, till 4,3 procent under det andra och slutligen 5,5 procent under det tredje.

- Det har varit vikande priser under lång tid, men prisnedgången har accentuerats i år. I normalfallet går priserna ned med 1-1,5 procent i månaden, men under tredje kvartalet gick priserna ned 5,5 procent, säger Tomas Ulander.

Med allt lägre priser kan det vara köpläge för den som bestämt sig för att byta bil. Och utbudet blir allt större. Försäljningen av begagnade bilar har minskat med sju procent i år och lagren växer.

De modeller som det finns flest av i bilhandlarnas lager är Volvo V70, Saab 9-5 och Volkswagen Golf - vilket även är de begagnade modeller som är mest populära.
Taggar: Nyheter
"Den som har tänkt byta bil har ett bra läge"

Kommentarer

#1
Magnus
2008-11-06 08:01

...men som bilbytare står man ofta där med en bil som man själv vill ha såld när man köpt sig en nyare. Kanske inte riktigt läge att BYTA bil utan mer att SKAFFA bil eller SKAFFA andrabil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.