Bild
Nästa artikel
Nyheter

Bilförsäljningen rasar: 'Förklaras av finansoro'

Publicerad 3 november 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Bilförsäljningen fortsätter att rasa i Sverige. Under oktober månad minskade marknaden med 23 procent. Samtidigt fortsätter miljöbilarna att gå mot strömmen.
- De minskade fordonsregistreringarna i oktober förklaras av finansoron och den svagare konjunkturen, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, och fortsätter;

- Det är viktigt att komma ihåg att nedgången sker från en mycket hög nivå, då fjolåret var det femte bästa personbilsåret någonsin och lastbilarna nådde all time high.

Under oktober månad registrerades 22 299 nya personbilar i Sverige, vilket är en minskning med 22,7 procent jämfört med samma månad i fjol. Detta innebär att försäljningen minskat med 11,7 procent under 2008 jämfört med i fjol.

Samtidigt fortsatte miljöbilarna att öka. Under oktober månad uppgick de registrerade miljöbilarna till 8 641. Något som ger en ökning på 44 procent jämfört med samma månad i fjol - ett nytt rekord.

Framgångarna fortsätter alltså för miljöbilarna.  Och de svenska bilarna släpper ut allt mindre koldioxid. Nyregistreringarna av personbilar med koldioxidutsläpp på högst 120 g/km ökade under oktober med 20,4 procent. Bilar med max 140 g/km koldioxidutsläpp ökade med 8,6 procent.

Kommentarer

#1 • 2008-11-04 22:17
Anders (not verified)

OM vi slutar köpa svenska bilar kan vi lika gärna sluta med vår välfärd i Sverige. Alla arbetstillfällen behövs och vi måste vara beredda att kämpa för de arbetstillfällen vi har i landet. Inom fordonsindustrin arbetar ca 210 000 människor i Sverige! Arbetstillfällen är synonymt med svenskproducerade varor! Jag förstår inte att tex facket slåss för medlemmarnas arbetstillfällen dvs våra arbetstillfällen samtidigt som medlemmarna och andra väljer bort svenska arbetares varor tex bilar, SAAB, Volvo. Vi - de - verkar inte fatta att det är ingen idé att slåss för svenska arbetstillfällen och samtidigt köpa utländska varor tex Toyota eftersom då man köper Toyotan har man redan där tagit trängt bort svenska arbetstillfällen till förmån för utländska i Toyota fallet, japanska. Nä, vi måste slåss för Volvo och SAAB genom att köpa svenska dyra, kanske t o m törstiga bilar för att därigenom trygga vår egen sociala och ekonomiska överlevnad och därmed landets välfärd.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.