Bild
Nästa artikel

Försäljning av begbilar minskar - minus 13,5 %

Nyheter

Försäljningen av begagnade bilar sjunker. Under januari minskade försäljningen av begagnade bilar till privatpersoner med 13,5 procent.

- Man ska inte dra för stora växlar av detta. Kom ihåg att det fortfarande var full fart i ekonomin under januari 2008. Men det är klart, ingen januarimånad under 2000-talet har inletts med så låg aktivitet och det tyder på att 2009 kan bli ett tufft år om man säljer bilar till privatpersoner. Speciellt om man fokuserar på bilar som är sex år eller äldre, de verkar vara extra svåra att bli av med., säger Fredrik Grundsell, vd på biltestföretaget BilCert.

Försäljningen av begagnade bilar till privatpersoner sjönk med 13,5 procent i januari jämfört med samma period i fjol. Det visar statistik som biltestföretaget BilCert tagit fram.

Under januari månad såldes det totalt 68 500 bilar till privatpersoner - vilket alltså är en minskning med 13,5 procent. Främst är det bilar som är äldre än sex år som tappat i försäljning.

Bilhandeln sålde 26 063 bilar under januari, vilket är en minskning med 8 procent jämfört med samma period ifjol. 39 306 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i januari månad, vilket är en minskning med 16,8 procent jämfört med samma månad förra året.

- Att privatmarknaden har så låg aktivitetsnivå är inte så överraskande, man behåller gärna sin gamla bil i osäkra tider och väntar således även med köp av en annan begagnad bil, säger Fredrik Grundsell på BilCert.

Ett ljus i mörkret är att övrig bilhandel, vilket innefattar bland annat bilauktionsfirmorna, sålde 7 105 bilar i januari månad 2009 - en ökning med 3,8 procent jämfört med januari 2008.
Taggar: Nyheter
Försäljning av begbilar minskar - minus 13,5 %

Kommentarer

#1
Per_K
2009-02-11 11:35

Nu behövs höjda skrotpremier, för att få fart på bilmarknaden. Samtidigt skulle vi få bort de säkerhetsmässigt och miljömässigt sämsta bilarna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.