Nästa artikel
Prisras för begagnat: "Kraftiga prisfall"
Nyheter

Prisras för begagnat: "Kraftiga prisfall"

Publicerad 4 september 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Det säljs allt färre bilar i Sverige. Nu drabbas även marknaden för begagnade bilar - där priset rasat över fem procent på en månad.
- Vi är inne i en period med kraftigare prisfall på begagnande bilar, säger Tomas Ulander, bilhandelsansvarig hos MRF, till TT.

Mellan juni och augusti har priset på begagnade personbilar rasat med över fem procent. Det visar färsk statistik. Prisfallet slår mot alla bilar - men framför allt Ford, Saab och Renault har tappat i värde.

Främst drabbar prisraset stora bensin- eller dieselbilar. Enligt siffror från Bilpriser.se så låg exempelvis priset för en Saab 9-5 sportcombi från 2004 med 9 500 körda mil i fjol på 111 000 kronor. I år har priset för samma modell från 2005 fallit till 100 000 kronor jämt.

Hösten kommer allt närmare i Sverige och med det brukar bilförsäljningen öka. September och oktober är vanligtvis stora försäljningsmånader och Tomas Ulander tror sig veta hur man ska få sålt sin begagnade bil.

- Det gäller att ha koll på alla handlingar, att man kan uppvisa en servicebok och att bilen är välskött. Det är alltid ett plus, säger Tomas Ulander.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.