Nästa artikel
Fords elbil försenas – i minst sex veckor
Nyheter

Fords elbil försenas – i minst sex veckor

Publicerad 12 augusti 2021
Produktionen fortsätter, men bilarna väntar på chip.

Den som beställt Fords eldrivna suv Mustang Mach-e kommer att behöva vänta lite extra på sin nya bil. Enligt ett utkast till ett brev från biltillverkaren som publicerades på ett internetforum i veckan kommer bilarna försenas minst sex veckor, på grund av den pågående chipbristen.

En talesperson från Ford säger till Automotive News att brevet kommer gå ut till berörda kunder de kommande dagarna.

Mustang Mach-e byggs i Fords fabrik i Cuautitlan utanför Mexico City. Produktionen kommer fortsätta, men bilarna måste vänta på vissa komponenter innan de kan levereras.

”Den globala halvledarbristen fortsätter att påverka biltillverkare och andra industrier i alla delar av världen”, säger Ford i ett uttalande. "Vi arbetar nära alla våra viktiga leverantörer för att ta itu med produktionsbegränsningar kopplade till denna globala halvledarbrist så att vi kan fortsätt att bygga Mach-E-fordon och få dem till våra kunder så snabbt vi kan”.

Ford har brottats med chipbristen i flera månader. I slutet av andra kvartalet sa biltillverkaren att de hade mellan 60.000 och 70.000 ofärdiga bilar stående på parkeringsplatser i väntan på delar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.