Nästa artikel
Ford Mustang Mach-E GT kommer till Europa – så snabb blir prestandasuven
Nyheter

Ford Mustang Mach-E GT kommer till Europa – så snabb blir prestandasuven

Publicerad 29 september 2020
Ford ska sälja flera versioner av den nya elsuven Mustang Mach-E i Sverige, men först nu kommer uppgifter om den starkaste och snabbaste versionen som heter Mustang Mach-E GT.

Fords utmanare till bland andra Tesla Model Y, Volkswagen ID 4 och Skoda Enyaq kommer i en prestandaversion med 458 hästkrafter, 830 Nm och fyrhjulsdrift. Dessutom höjs toppfartsspärren från 180 till 200 km/tim.

Batteripaketet är på 88 kWh och enligt Fords preliminära siffror ska bilen ha en räckvidd på 50 mil enligt WLTP-körcykeln. För den som inte väljer prestandaversionen av Mustang Mach-E kommer även flera andra versioner och längst räckvidd har modellen med bakhjulsdrift och stort batteri – den tar sig 61 mil på en laddning.

Ford Mustang Mach-E GT tar sig till 100 km/tim på 3,7 sekunder. Modellen får röda bromsok, särskilda 20-tumsfälgar och adaptivt chassi som standard, och ska börja levereras mot slutet av 2021.

Priserna är ännu inte officiella.

Läs också: Nya uppgifter: Ford Mustang Mach-E blir försenad

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-09-29 12:43
Optimus

Helt klart en spännande elbil, men det har skrivits kilometervis med text om den. Dags för verklig leverans nu, tar för lång tid från ord till handling.

#2 • Uppdaterat: 2020-09-29 18:21
Carl Trefalt

Helst ska en Ford Mustang ha en V8 motor.

#3 • 2020-09-29 18:48
Ahlstrand

Jag tror att den här bilen kan bli trevlig att köra men interiört är ju Ford på Trabant-nivå. Som exempel på detta har den senaste Ford Explorer hybriden för 837.000kr helt absurda vit-fransiga skarvar i mattan precis under reglaget för elstolen. Och ja, fenomenet finns både på förar- och passagerarsidan. Vet inte om man ska skratta eller gråta men vi får hoppas att det kommer fler konkurrenskraftiga elbilar från Tyskland. Annars får vi nog vänja oss vid en betydligt lägre standard interiört framöver.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.