Nästa artikel
Ford ska väcka liv i fler klassiska modellnamn
Nyheter

Ford ska väcka liv i fler klassiska modellnamn

Publicerad 20 september 2021 (uppdaterad 19 december 2023)
Designchefen för Ford i Europa vill väcka liv i fler modellnamn från förr. Men det handlar inte om retrodesign.

Ford har som bekant döpt den nya elbilsmodellen till Mustang Mach-e, och i USA har biljätten väckt liv i det insomnade modellnamnet Bronco.

Att återanvända namnen för gamla och nedlagda modeller verkar vara en framgångsstrategi som Ford tänker använda sig mer av i framtiden – åtminstone enligt designchefen för Ford i Europa, Murat Gueler.

– Jag tror vi har en unik tillgång med våra modellnamn från förr, som vi kan använda oss av för att göra våra produkter mer känslomässiga och berätta historier inget annat märke kan, säger han i en intervju med Autocar.

Enligt honom kommer strategin vara ett sätt att sticka ut i den flod av nya elbilsmodeller som dyker upp på marknaden. Men att återanvända gamla modellnamn innebär inte att Ford ska använda sig av retrodesign som för exempelvis Renault 5 eller Fiat 500.

Vid sidan av Mustang och Bronco använder sig Ford även av två andra historiska namn i aktuella modeller, nämligen Puma och Kuga. Exakt vilka modellnamn som kan bli aktuella avslöjar inte designchefen, men Ford har tidigiare använt sig av bland andra Capri, Probe, Country Squire, Fairlane, Granada, Cortina, Escort och Sierra.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 21 september 2021 Kan vi inte få lite lite…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.