Bild
Nästa artikel

"Förändringarna påverkar inte affären"

HÄGGLUNDS BESKED:

Uppgifterna om avhopp inom Koenigsegg Group fortsätter att florera. Men kan detta hindra köpet av Saab? Statssekreterare Jöran Hägglund representerar staten i förhandlingarna - och anser inte att affären är i fara.

- Nej, jag skulle nog inte dra den slutsatsen, säger Jöran Hägglund till TT.

I fredags rapporterade Göteborgs-Posten om att någon eller några medlemmar inom Koenigsegg Group ville hoppa av. Uppgifter som satt frågetecken kring köpet av Saab. Men enligt Jöran Hägglund, statssekreterare och statens huvudförhandlare i Saab-affären, ska förändringarna inom Koenigsegg Groups ledning inte hota köpet.

- Nej, jag skulle nog inte dra den slutsatsen. Det pågår ett intensivt arbete. Jag har ingen indikation på att eventuella förändringar i ägargruppen skulle påverka affären, säger Jöran Hägglund.

Bishop hoppar av?

Enligt Dagens Industri är det den amerikanske affärsmannen Mark Bishop som överväger att hoppa av Koenigsegg Group. Bishop, som kontrollerar 22,2 procent i Koenigsegg Group, ska enligt DI ha fått kalla fötter på grund av det stora medieintresset och ska därför överväga ett avhopp.

Men Jöran Hägglund kan i dagsläget inte avslöja om det är Mark Bishop eller någon annan som överväger att hoppa av.

- Nej, jag kan inte göra det i dag, utan vi håller ju själva på att försöka skaffa oss en uppdaterad bild och ytterligare information.

"Inte skett förändringar"

Vid Koenigsegg väljer man att inte kommentera uppgifter.

- Vi vill gärna konfirmera att förhandlingarna fortsätter enligt plan och där har det inte skett några förändringar. Vidare information kommer när man har nått ett avslut, säger Halldora von Koenigsegg på Koenigsegg Automotive, som är delägare i Koenigsegg Group, till TT.
Taggar: Nyheter
"Förändringarna påverkar inte affären"

Kommentarer

#1
Roy
2009-08-10 23:29

Det verkar som att Jöran fattat att man inte kan snacka hur som helst under pågående förhandlingar. Kanske har han blivit tillsagd.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.