Bild
Nästa artikel

Fler väntas köpa nya bilar

Nyheter

Nu ändrar Bil Sweden sin prognos för nybilsregistreringar under 2009 till 215 000 personbilar. Jämfört med tidigare prognos är det en uppjustering med 10 000 bilar.

Bakgrunden till justeringen av prognosen är enligt branschorganisationen Bil Sweden en positiv utveckling av nyregistreringar och ordertecknande.

- Återhämtningen på bilmarknaden har gått snabbare än förväntat, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Nu har det vänt
Bil Sweden menar att det finns flera positiva faktorer som talar för att försäljningen av nya bilar kommer att öka under årets sista månader.

Bland annat ser man allt fler signaler om att lågkonjunkturen är på väg att vända. Dessutom är räntorna fortfarande låga, nio av tio har jobb, många har skjutit upp sitt bilköp, begagnatpriserna är låga och behovet att ersätta den gamla svenska bilparken är stort.

- Trots uppjusteringen av prognosen till 215 000 bilar har vi en bra bit kvar till 250 000 som är en normalnivå sett i ett historiskt perspektiv, säger Bertil Moldén.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.