Bild
Nästa artikel

FILM: Opel Meriva

Nyheter

Effektivare motorer och bakhängda dörrar, det är några av nyheterna med andra generationens Opel Meriva. Se hur bakdörrarna fungerar.

Opel Meriva introducerades 2003 och ska nu i sommar få en rejäl uppdatering.

Andra generationens Meriva får 15 procent mer effektiva motorer, mer flexibel inredning och - framför allt - bakdörrar med gångjärnen placerade baktill.

Nu kan du se bilen i två officiella filmer.

Se film 1, i rörelse och bakdörrar:Se film 2, interiör och exteriör:Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Meriva?
Taggar: Nyheter
FILM: Opel Meriva

Kommentarer

#1
gmo
2010-01-21 11:43

Trams!
Bakåtvända dörrar bak är ju helt fel, man får ju bara ett logistikproblem när man ska in i bilen på en trång parkering! Alla som ska in måste ju trängas i det mikroskopiska utrymmet mellan dörrarna när man öppnar!
Det borde ju vara tvärt om, då kan man fylla bilen framifrån genom den främre dörren och bakifrån genom den bakre dörren!

#1
Vroom!
2010-01-21 12:36

Mja...
Mazda 5 lösningen med skjutdörrar är klart bättre.

#1
pg
2010-01-21 17:11

Jag har kritiserat den här bakåtvända lösningen förut, men skjutdörrar är inget att eftertrakta. Jag känner inte till en enda bil som inte haft problem med sina skjutdörrar. Eldrivna ännu värre.
Undrar om det var skådespelare från någon hamletuppsättning som designade bilen, med huvudet under armen.

#1
Roy
2010-01-21 18:38

GMO har faktiskt en intressant synpunkt.
Merivas lösning är dock lite bättre än den vanliga, eftersom man som framsätesurstigare slipper slåss med en ofta skitig bakdörrr. Där plats finns, slår man upp dörrarna på vid gavel och då finns inget problem alls.
Jag gillar bilen! Ett visst mått av personlighet med en fortfarande smart inredd kupé.

#1
Saabnisse
2010-01-22 11:46

Jag gillar den här bilen.
Jag gillar bakhängda bakdörrar också, jag har haft det på ett par bilar och det är absolut inget större hinder på en parkering än om dörrarna vore hängda i framkant, tvärtom, nu kan bakdörrarna vara lite kortare.
Det enda jag tycker är synd är att man inte lyckats ta bort B-stolpen som Lancia gjorde med Aprilia och Appia, även Fiat och Simca hade en sådan lösning.
Och GMO, du behöver ju inte nödvändigtvis öppna båda dörrarna samtidigt på en trång parkering.

#1
Pelle M
2010-03-20 18:10

Hej tycker att den ser lovande ut, hoppas bara inte att den blir för stor/tung, då jag anser att nuv. Merivan är i rätt storlek.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.