Nästa artikel
Ferrari: ”Eldrift gör våra bilar ännu mer unika”
Nyheter

Ferrari: ”Eldrift gör våra bilar ännu mer unika”

Publicerad 2022-06-18 06:45
Ferrari satsar på elbilar – men inte på mjukvara. ”Det skulle vara dumt att utveckla ett eget operativsystem”, säger Ferrarichefen.

Åtta av tio bilar som Ferrari säljer 2030 ska antingen vara hybridiserade eller helt eldrivna.

– Det gör det möjligt för oss att bygga ännu mer unika bilar. Allt vi gör kommer alltid fokusera på att vara distinkt för Ferrari, sa företagets styrelseordförande John Elkann på en träff för investerare under torsdagen.

För att spara pengar ska Ferrari använda sig av underleverantörer för att köpa in komponenter och system som ”inte är kritiska”. Till skillnad från större biltillverkare som Volkswagen, Tesla och Mercedes räknar Ferrari in operativsystem i den kategorin. Däremot ska företaget utveckla elmotorer, växelriktare och batterimoduler på egen hand eller tillsammans med partners.

– Jag kommer aldrig bygga ett Ferrari-operativsystem, det skulle vara dumt. Det gäller att fokusera på de områden där vi kan vara bäst, säger märkeschefen Benedetto Vigna.

Den första helt eldrivna Ferrarimodellen kommer 2025. Elbilar ska stå för fem procent av försäljningen 2025 och 40 procent 2030.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.