Nästa artikel
Ferrari lanserar helt eldriven bil år 2025
Nyheter

Ferrari lanserar helt eldriven bil år 2025

Publicerad 16 april 2021 (uppdaterad 16 april 2021)
Ferraris första elbil har fått en deadline.

Ferrari kommer att lansera en helt eldriven bil år 2025. Det meddelade superbilsmärkets styrelseordförande John Elkann under ett årligt möte med företagets aktieägare, enligt Autocar.

Företaget har jobbat med en batteridriven modell under en tid, men har tidigare inte sagt något om när den kommer att lanseras.

– Ni kan vara säkra på att det här kommer att vara allt ni drömmer att Maranellos ingenjörer och formgivare kan fantisera ihop för en sådan milstolpe i vår historia, sa John Elkann under mötet.

Ferraris elektrifieringsstrategi inbegriper också flera laddhybridmodeller. De kommer också återvända till Le Mans-racing år 2023 i en ny tävlingsbil. Suvmodellen Purosangue kommer att lanseras under 2022, förmodligen med laddhybridteknik ombord.

Några specifika detaljer om den nya elbilen nämndes inte. Enligt Autocar finns dock läckta patent som antyder att den kommer att vara fyrhjulsdriven med en motor vid varje hjul, likt den kroatiska superbilstillverkaren Rimacs bilar.

Ferrari har tidigare haft en minst sagt konservativ syn på elbilar. År 2013 sa den tidigare styrelseordföranden Luca di Montezemolo att företaget ”aldrig kommer att tillverka en elbil så länge jag är ordförande”. 

Trots att märket nu har lovat en elbil till år 2025 är det inte sannolikt att de kommer sluta med förbränningsmotorer. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.