Bild
Nästa artikel
Ferraris suv ska heta Purosangue

Ferraris suv ska heta Purosangue

Nyheter

Biltillverkaren bekräftar att ett italienskt fullblod är under utveckling.

– Jag avskyr att höra ”suv” i samma mening som ”Ferrari”, inledde Ferraris vd Louis Camilleri sitt tal vid ett informationsmöte till investerare nyligen. Men sedan bekräftar han att bilmärket ändå kommer att vandra de högbyggda bilarnas väg i och med att man håller på att utveckla en konkurrent till bland andra Lamborghini Urus och Rolls-Royce Cullinan.

– Efter att ha sett det vackra designkonceptet har jag blivit en entusiastisk supporter för vad Ferraris team kan utveckla, fortsätter Camilleri. 

Han avslöjar också att arbetsnamnet är ”Purosangue”, vilket är det italienska ordet för ”fullblod”. 
– Vi kommer att omdefiniera förväntningarna med en elegant, kraftfull, rymlig, hybridiserad nykomling i alla avseenden värdig Ferrariskölden, säger Louis Camilleri. Han nämnde ingenting om vilken tidsplan som gäller så det återstår att se när Ferrari-suven gör entré. 

Diskutera: Vad tycker du om att Ferrari ska göra en suv?
 
Taggar: Nyheter, Ferrari

Kommentarer

#1
2018-09-21 17:20

En "Ferrari"-SUV (initialförkortningar skrivs med versaler, oavsett vad postmoderna språkförstörande institutioner må hävda på sistone) med namn relaterat till avel och ärftlighet borde snarare heta något i stil med "Quarantasette cromosomi" eller "Scherzo della natura".

#2
2018-09-21 19:54

Varumärket Ferrari är för mig allvarligt skadat när de presenterar en stadsjeep, säljer deras bilar för dåligt eftersom inte ens de kan hålla på sin anrika tradition? Vad kostar det att utveckla en stadsjeep för dem som inte likt t ex VW kan dela utvecklingskostnader och komponenter inom familjen? Hur många stadsjeepar måste de sälja innan de når breakeven?

#3
2018-09-21 20:22

Och hur uttalas Purosangue ?

#4
2018-09-22 15:41

Det finns ju redan Lamborghini Urus med twin turbo V8. Världens hittills snabbaste SUV så Ferrari måste nog hitta på något verkligt speciellt för att kunna konkurrera.

#5
2018-09-24 14:12

Ferrari går med vinst idag, men de satsar på att göra en SUV därför att allt fler kunder vill ha det. Det handlar för Ferrari helt enkelt om att fortfarande vara relevanta för kunderna. Ferraris konkurrenter satsar på SUV och då kan ju inte Ferrari vara sämre.

#6
2018-09-25 11:20

Det ska nog uttalas "porrsås" gissar jag ^^)

#7
2018-11-03 21:08

Den modellen längtar jag efter att få se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.