Bild
Nästa artikel
Nyheter

Elon Musk lovar jättekliv för Teslas nya Autopilot

Publicerad 17 augusti 2020 (uppdaterad 17 augusti 2020)
Teslas uppdaterade Autopilot ska snart börja rullas ut till ägarna.

Det har stormat rejält kring Teslas Autopilot de senaste åren. Systemet har hamnat i hetluften flera gånger, bland annat på grund av allvarliga olyckor, och Tesla har även kritiserats för vilseledande marknadsföring.

Sedan systemet lanserades första gången har Tesla förtydligat att det fortfarande är föraren som har ansvaret. Samtidigt har många andra biltillverkare valt att lansera mer försiktiga system som i vissa fall inte kan aktiveras alls på vägar som de inte är utvecklade för.

Tesla håller just nu på att skriva om Autopilotsystemet helt, inklusive ”Total självkörningsförmåga”, ett tillval som ger fler finesser och som gör att bilen kan ta över större delar av körningen.

Läs också: Tesla pressas efter dödsolycka med Autopilot

Börjar rullas ut inom några veckor

Nu utlovar Teslachefen Elon Musk att det nya systemet blir ett ”jättekliv” när det gäller förbättringar. Det ska skickas ut med en mjukvaruuppdatering i begränsad omfattning inom 6–10 veckor, lovar han, enligt Electrek.

Förmodligen får vi vänta lite längre än så innan systemet skickas ut till alla Teslaägare. Det är inte klart när systemet är klart att rullas ut till hela bilflottan.

Elon Musk är inte främmande för vågade uttalanden men det är inte alltid de stämmer överens med verkligheten. Han lovade till exempel redan 2017 att en Tesla ska kunna köra helt själv genom USA, men ett år senare erkände han att utmaningarna med den typen av system är enorma.

Läs också: Tesla stäms för Autopilot: "Håller inte vad de lovar"

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-08-17 18:08
Tomr

Men, är inte det nuvarande systemet redan perfekt ändå... trots Musks uttalande alltså?

#2 • 2020-08-17 19:46
Bilräven

Bra att Musk gör tuffa uttalande och skakar om i bilvärlden, som annars sover sin törnrosasömn och hoppas på att byta ut en fälg eller blinkers (som ingen i Sverige använder) på nästa årsmodell..
Tesla har satt skräck i hela bilvärlden, som halkat 10år efter. Nu försöker de ”ställa om”, vilket visat sig inte vara så lätt.. Vissa fabrikanter erkänner sig efter, andra inte.. Men Tesla fortsätter att utmana övriga - så att världen blir grönare och modernare inför kommande generationers välmående..

#3 • 2020-08-17 22:29
Carl Trefalt

Tesla blandar och ger!

#4 • 2020-08-17 14:31
milkylainen

En vecka efter så sitter väl en Tesla i något som det inte borde...
"OMG. Jag trodde det var värsta nya autopiloten! Så jag la mig i baksätet och sov!"

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.