Nästa artikel
Easee säger upp hundratals – och chefen avgår
Nyheter

Easee säger upp hundratals – och chefen avgår

Publicerad 14 augusti 2023 (uppdaterad 24 augusti 2023)
Det fortsätter vara turbulent hos norska laddboxföretaget Easee, som nu ska säga upp hundratals anställda.

Norska laddboxtillverkaren Easee har haft några turbulenta månader. Två av företagets laddboxar har fått hård kritik av svenska Elsäkerhetsverket som infört försäljningsstopp.

Nu avgår företagets vd och grundare Jonas Helmikstøl, uppger Dagens Næringsliv. Han ska dock fortsätta som anställd och ska även arbeta i företagets styrelse. Han förblir vd fram tills en ersättare kan tillträda vilket beräknas bli tidigast i oktober.

Easee uppger också att drygt 200 anställda sägs upp.

– Det gör obeskrivligt ont att behöva säga hej då till så många underbara människor som har gett allt för att Easee ska ta sig igenom det här, säger Jonas Helmikstøl i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Jag har själv gjort mitt allra bästa och jobbat hårdare än någonsin för att förhindra att detta skulle hända, men det räckte tyvärr inte. Jag är verkligen ledsen.

Easee ska ta in över 60 miljoner svenska kronor i ett så kallat konvertibelt lån för att klara ekonomin framöver, främst från befintliga investerare. Företaget upprepar att de kunder som har en Easee-laddare i dag kan fortsätta använda den.

– Tillverkaren har använt en egen lösning i stället för en standardiserad lösning. På grund av dess konstruktion och bristande dokumentation anser vi att det finns risk för att jordfelsbrytaren inte löser ut när och som den ska, har Joel Lee Antman, inspektör vid Elsäkerhetsverket, tidigare sagt i en intervju med Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 19 augusti 2023 Ida G Sol skrev: Allt snack…
  • 15 augusti 2023 Man måste också skilja på …
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.