Nästa artikel
Dacia Jogger kommer till Sverige – här är priserna
Nyheter

Dacia Jogger kommer till Sverige – här är priserna

Publicerad 13 december 2021 (uppdaterad 13 december 2021)
Dacia ska börja sälja familjebilen Jogger i Sverige. Den lockar med lågt pris – men det finns ingen hybridteknik vilket ger högre fordonsskatt.

Dacia har lanserat flera modellnyheter på sistone. Förutom en ny generation Sandero har elbilen Spring dykt upp, men än så länge är det oklart om den ska säljas i Sverige.

Det ska däremot den sjusitsiga familjebilen Dacia Jogger som tar vid efter den nedlagda modellen Lodgy. På måndagen kom beskedet att Dacia Jogger ska säljas i Sverige med leverans i april 2022.

  • Priserna börjar på 154 900 kr men då ser bilen inte lika tuff ut som på de första bilderna. Snikmodellen kallas Essential och då ingår bland annat luftkonditionering, de Y-formade strålkastarna, autobroms och stolsvärme.
  • Den som betalar ytterligare 20 000 kr för Comfort-versionen får till exempel ratt som är ställbar i höjd- och djupled, infotainmentsystem med 8-tumsskärm, regnsensor, parkeringsvarnare bak och farthållare.
  • För ytterligare 18 500 kr finns Extreme-versionen med tuffare design, backkamera och klimatanläggning.

Dacia Jogger har en bensinmotor utan hybridteknik på 110 hk och sexväxlad manuell låda. Hybridteknik eller eldrift finns inte och det innebär att den som funderar på en Jogger också behöver räkna med en relativt hög fordonsskatt på drygt 5 300 kr/år under de första tre åren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 13 december 2021 Kommer kunderna jogga in…
  • 13 december 2021 Bättre isåfall för…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.