Nästa artikel
BMW pausar head up-display på grund av chippbristen
Nyheter

BMW pausar head up-display på grund av chippbristen

Publicerad 1 november 2021
Att kunna visa hastighet och navigationspilar i vindrutan är något BMW-köparna kan bli utan – åtminstone tillfälligt.

Chippbristen fortsätter ställa till med problem i bilbranschen. Så sent som i fredags kom till exempel beskedet att Toyota byggde hela 40 procent färre bilar i september jämfört med samma månad i fjol.

Flera bilmärken har även dragit in olika tillval som annars är populära bland köparna. Hos BMW märks bristen på halvledare genom att head up-display inte längre finns som tillval.

Head up-displayen är inbakad i det så kallade Innovationspaketet och kan visa exempelvis hastighet och navigationspilar direkt i vindrutan för att föraren inte ska behöva titta ned på instrumenten.

Enligt uppgift ska head up-displayen bland annat försvinna från 3-serien och 4-serien samt från vissa versioner av X3, X4, Z4, 1-serie och 2-serie. I nuläget verkar inte 5-serien påverkas.

I en granskning som Vi Bilägare gjorde tidigare under hösten uppgav BMW att leveranstiderna förlängts med anledning av halvledarbristen, men att återförsäljarna i vissa fall kan erbjuda ”alternativ utrustning” för att kunna leverera snabbare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.