Nästa artikel
BMW i7 närmar sig – enorma grillen avslöjad
Nyheter

BMW i7 närmar sig – enorma grillen avslöjad

Publicerad 17 mars 2022 (uppdaterad 17 mars 2022)
Med baksätesbio och räckvidd på strax över 60 mil siktar eldrivna BMW i7 rakt på Audi och Mercedes.

BMW har tänkt om när det gäller modellnamnen på nya elbilar. När BMW i3 lanserades var den en helt egen modellserie med futuristisk teknik. Men BMW i4 som säljs nu är istället en eldriven version av den vanliga 4-serien.

På samma sätt blir det för kommande toppmodellen BMW i7, som nu visas upp på ett antal smygbilder. Detta blir BMW:s flaggskeppselbil som ska utmana bland andra Mercedes EQS, Audi e-tron GT, Lucid Air och Porsche Taycan.

BMW i7 ska presenteras officiellt i april och blir helt eldriven. Men den baseras tekniskt på nästa generation 7-serie som även den ska premiärvisas samtidigt. Den får förbränningsmotorer eller laddhybridteknik precis som i dag, men den förändringen att V12-motorn från dagens modell går i graven.

Enorm baksätesbio för passagerarna.

Teaserbilden på BMW i7 berättar inte alltför mycket förutom att bilen har smala strålkastare, en enorm och belyst grill och konventionella backspeglar istället för digitala kameror.

En snabbtitt på insidan avslöjar däremot en enorm 31-tumsskärm som hissas ned från taket för baksätespassagerarna och en böjd infotainmentskärm för föraren. Vid sidan av den finns ett upplyst ”interaktionsfält” där föraren ska kunna styra vissa finesser genom att svepa eller peka.

Alla tekniska specifikationer är inte officiella men BMW utlovar en räckvidd på 58–61 mil för eldrivna i7 och en förbrukning på 18,9–19,7 kWh/100 km. BMW beskriver bilen som ”världens första helt eldrivna lyxsedan”, något som konkurrenterna säkert har något att säga till om.

BMW i7 får ett ”interaktionsfält” där föraren kan styra vissa finesser genom att peka och svepa.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 18 mars 2022 BMWs enorma grill är ungefär…
  • 17 mars 2022 Jag har absolut inget mot en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.