Nästa artikel
Stor bilhandlare i konkurs: ”Detta kapitel har nått sitt slut”
Nyheter

Stor bilhandlare i konkurs: ”Detta kapitel har nått sitt slut”

Publicerad 2024-02-07 18:40 (uppdaterad 2024-02-08 07:52)
Bilhandlaren Auto Lounge som sålt Abarth, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Opel, Citroen, DS och Mitsubishi ansöker om konkurs.

Det är bara några månader sedan bilhandlaren Auto Lounge invigde en ny bilhall i Frillesås norr om Varberg. Men nu har företaget försatts i konkurs, något Kungsbacka-Posten var först att rapportera.

”Vi har klarat många till synes omöjliga hinder och motgångar, men det vi ställts inför nu liknar inget annat och vi måste konstatera att detta kapitel nått sitt slut. Vi samlar kraft och ses igen”, skriver företagets ägare Christian Skaar i ett inlägg på Instagram.

Auto Lounge har tidigare haft en omsättning i miljardklassen och levererat nästan 25 000 bilar. Kunder som privatleasar sin bil hänvisas till respektive bank som tillhandahåller leasingen, och servicekunder får vända sig någon annanstans.

Antalet konkurser i bilbranschen har ökat kraftigt på sistone. Vi Bilägare har bland annat rapporterat om att batteriföretaget Alelion, husbilstillverkaren Nordic, lastbilstillverkaren Volta samt en stor bilhandlare i Stockholm begärts i konkurs.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (28)

  • 2024-02-11 10:03 Sverige har ett högre…
  • 2024-02-08 17:20 KW bruun har väl ingen…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.