Bild
Nästa artikel
Bilförsäljningen backade i juni

Bilförsäljningen backade i juni

Nyheter

Den svenska bilmarknaden avmattades under juni. Försäljningen sjönk med 2,8 procent jämfört med samma månad i fjol.

Efter finanskrisen har den svenska bilmarknaden noterat allt starkare försäljning. Varje månad sedan november 2009 har inneburit fler sålda bilar jämfört med samma månad året innan.

I juni registrerades 27 485 nya personbilar, en minskning på 2,8 procent, det första tappet sedan 2009. Siffrorna presenterades på fredagen av branschorganisationen Bil Sweden.

– Den marginella minskningen påverkades av att vi hade två färre registreringsdagar i juni i år jämfört med juni förra året, vilket motsvarar 10 procent färre registreringar, förklarar vd Bertil Moldén.

– Det är viktigt och komma ihåg att bilmarknaden hade kommit igång rejält vid den här tiden förra året, så vi jämför med starka fjolårssiffror, säger Bertil Moldén.

Räknat över hela året har registreringarna ökat med 13,7 procent. Bertil Moldén beskriver marknaden under första halvåret som ”mycket stark”.

”All time high” för diesel
Juniförsäljningen innebar också rekord för andelen dieselbilar, hela 62,2 procent av de nyregistrerade bilarna var dieslar.
 
– Dieselandelen har månad för månad hittills i år legat stabilt på runt 60 procent, vilket är en fantastisk utveckling om vi betänker att dieselandelen var 20 procent för bara fem år sedan, säger Bertil Moldén.

Saab sålde 221 bilar i juni, jämfört med 838 under månaden i fjol. Volvo ökade sin försäljning från 4 759 till 5 258 bilar.

Diskutera: Vad tycker du om statistiken för juni?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-07-01 14:49

Det var ju kul men samtidigt lite tråkigt att försäljningen backade

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.