Nästa artikel
Full fart hos bilhandlarna i maj
Nyheter

Full fart hos bilhandlarna i maj

Publicerad 1 juni 2011 (uppdaterad 1 juni 2011)
Svenskarna fortsätter att spendera pengar i bilhallen. I maj ökade registreringarna med 23 procent. Samtidigt blir etanolbilarna färre.

Under maj registrerades 30 853 nya personbilar i Sverige, en ökning med 23,4 procent jämfört med samma månad i fjol. Det visar siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

– Den tredje högsta siffran någonsin för en majmånad, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Försäljningen av dieselbilar är fortsatt stark, sex av tio nyregistreringar under maj var just dieslar. Bil Sweden noterar också att 104 elbilar registrerats hittills i år, vilket kan jämföras med endast fem förra året.

– Elbilarna kommer successivt att öka sin andel av nybilsmarknaden, men utvecklingen är till stor del beroende av vilka incitament för elbilar som införs, säger Bertil Moldén.

Tapp för etanolbilar
Utvecklingen för etanoldrivna bilar ser mer dyster ut. Mellan januari och maj var andelen etanol av de totala nyregistreringarna endast 5,0 procent. Samma period förra året uppgick andelen till 12,8 procent.

Bertil Moldén menar att minskningen är en effekt av regeringens besked om slopad nedsättning av förmånsvärdet för etanolbilar.

– Etanolbilsandelen kommer nu successivt att minska varje månad på grund av regeringens mindre kloka beslut i tjänstebilsfrågan, säger Moldén.

Diskutera: Vad tycker du om nyregistreringarna i maj?

Relaterade dokument

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-06-03 21:18
BaerB

Ha! Beställde ny bil i Februari. Har inte fått den än. Skall man tolka det då som att majreggade är egentligen "köplusten" i Januari? Hmm?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.