Nästa artikel
Beställningsstopp för Toyota RAV4 – men inte i Sverige
Nyheter

Beställningsstopp för Toyota RAV4 – men inte i Sverige

Publicerad 3 juli 2020 (uppdaterad 3 juli 2020)
Toyota har tvingats stoppa beställningarna av nya RAV4 Plug-in Hybrid för amerikanska köpare. I Sverige verkar dock lanseringen gå enligt plan än så länge.

Toyota var visserligen tidigt ute med en laddhybridversion av Prius, men det är trots allt ”vanliga” hybridbilar utan laddkontakt som varit märkets absolut viktigaste satsning.

Nu är dock något på väg att hända. Toyota har visat upp suven RAV4 som laddhybrid, med hög effekt och relativt lång elräckvidd. På lite längre sikt ska märket även lansera helt eldrivna bilar.

Toyota har dock stött på leveransproblem i USA för RAV4 Prime, som laddhybridversionen heter där. Toyota har stoppat beställningarna och begränsat den amerikanska produktionen till bara 5 000 bilar på grund av oväntat hög efterfrågan och problem att få fram tillräckligt många batterier.

Läs också: Toyota RAV4 har för liten bensintank – ska uppdateras

”På grund av oförutsedda begränsningar i leverantörskedjan har vi sett över produktionsplanen för kalenderåret 2020. Vi förväntar oss att nå tidigare planerade nivåer tidigt 2021”, skriver Toyota i ett uttalande till sajten Electrek.

Enligt plan i Sverige

I Sverige ska dock Toyota RAV4 Plug-in Hybrid lanseras som planerat strax efter sommaren, enligt Erik Gustafsson, pr-chef på svenska Toyota.

”Vi har sedan i vår redan öppnat för beställning av bilen. Intresset är stort men vi tar fortsatt emot ordrar och kunder får löpande leverans efter Sverigepremiären. Leveranstid kan förstås bero på version och utrustning, men generellt har vi fortsatt god tillgång på bilar för svenska köpare”, skriver han i ett mejlsvar till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-07-03 16:43
Carl Trefalt

Hög efterfrågan på RAV Plug-in.

#2 • Uppdaterat: 2020-07-03 18:41
jørgenn

også i danmark er der lang ventetid , den er bare spå dejlig den bil..Toyota RAV4 ..

#3 • Uppdaterat: 2020-07-04 08:18
Svenrune

Dyr.

#4 • Uppdaterat: 2020-07-06 23:07
Styggavargen

Varför hög efterfrågan? Den vanliga hybriden var väl snål.. så snål att knappt tank behövdes..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.