Bild
Nästa artikel
Besked från tingsrätten på torsdag

Besked från tingsrätten på torsdag

Nyheter

Beslut om Saabs rekonstruktion meddelas på torsdagen, klockan 14. Victor Muller är övertygad om att tingsrätten säger ja.

Vänersborgs tingsrätt mottog på onsdagen ansökningar om rekonstruktion från Saab Automobile och dotterbolagen Saab Automobile Powertrain samt Saab Automobile Tools.

Samma eftermiddag meddelade tingsrätten att beslutet kommer att tillkännages klockan 14 på torsdagen. Därefter arrangeras en pressträff med de domare som medverkat.

Men redan under onsdagen träffade Victor Muller medierna vid fabriken i Trollhättan. Klädd i sedvanlig kritstrecksrandig kostym berättade Saabs styrelseordförande att han är övertygad om att tingsrätten beviljar rekonstruktionen.

På frågan om storleken på Saab skulder till leverantörerna, som enligt vissa medier uppgår till sex-sju miljarder, angav Muller 150 miljoner euro, drygt 1,4 miljarder kronor.

Muller poängterade också att hans relation med den ryske affärsmannen Vladimir Antonov är allt annat än frostig, vilket nyligen rapporterats, och att Antonov fortfarande är intresserade av att investera i företaget. Han slog också fast att det finns en lång lista med intresserade investerare från olika länder, bland annat USA, Storbritannien och Indien.

– Men det finns ett undantag: Sverige. Jag antar att de läser tidningarna, säger Muller syrligt och skickar en känga till landets journalister.

Enligt Muller skulle en rekonstruktion ge den stabilitet som krävs för att en investerare ska våga skjuta till pengar. Han utesluter heller inte att processen kan innebära uppsägningar.

Diskutera: Tror du att tingsrätten beviljar Saabs rekonstruktion?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-09-08 08:52

"Show me the money"
Ett evinnerligt tjat om framtida pengar.
Man går med miljarder i förlust och eventuellt kan kineserna pusta in 2-3 miljarder, vilket räcker för att lösa ut EIB, men sedan då?
Krävs ju minst det dubbla för att fixa några bilar.
Nä, det vore tjänstefel av tingsrätten att bevilja en rekonstruktion.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.