Nästa artikel
Batteriproblem även i svenska Mustang Mach-E
Nyheter

Batteriproblem även i svenska Mustang Mach-E

Publicerad 21 juni 2022
Ford har redan varnat för överhettningsrisk i USA. Här är företagets besked till svenska kunder.

Ford ha tidigare gått ut med en återkallelse av drygt 50 000 eldrivna Mustang Mach-E i USA. Detta efter att man upptäckt att reläer till högvoltsbatteriet kan överhettas, varav bilen riskerar att tappa kraft, antingen genom att den inte går att starta från stillastående, eller att drivningen plötsligt ger upp under körning.

Nu kommer information om att ytterligare 42 000 bilar berörs i Europa, varav ungefär 3 200 av dessa finns i Sverige. Ford ska nu kontakta berörda ägare.
– Åtgärden, som det ser ut just nu, blir en over-the-air uppdatering som man beräknar finns tillgänglig under juli månad. Om kunden önskar går det givetvis lika bra att besöka en handlare för att få uppdateringen implementerad. Kunder kommer meddelas via FordPass-appen samt via vanliga kanaler via svenska myndigheter, säger Erik Lindham, PR-chef för Ford i Sverige.

Han meddelar också att det inte finns rapporterade skador eller olyckor som är kopplade till felet:
– Ägare av Mach-E kan fortsätta köra sin bil som vanligt.

Det är inte första gången som Ford har batteriproblem. 2020 inträffade flera bränder i Ford Kuga laddhybrid på grund av att batterierna blivit kontaminerade i tillverkningsprocessen.

En lösning med skiljevägg togs fram, men när det visade sig att den inte fungerade beslöt Ford istället att byta batteri på alla berörda bilar. Många kunder hade inte ens hunnit få sina leveranser utan fick vänta tills åtgärden var gjord innan de kunde hämta ut bilen från handlaren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.