Nästa artikel
Attack mot Teslafabrik beskrivs som ”terrorism”
Nyheter

Attack mot Teslafabrik beskrivs som ”terrorism”

Publicerad 2024-03-06 12:55 (uppdaterad 2024-03-06 13:03)
En vänsterextrem grupp har tagit på sig ansvaret för att ha stoppat Teslafabriken utanför Berlin. Elon Musk kallar attacken ”extremt korkad”.

Teslafabriken utanför Berlin i Tyskland evakuerades på tisdagen, och senare tog en vänsterextrem grupp på sig ansvaret för att ha utfört en brandattack mot elförsörjningen till fabriken och en närliggande stad.

Produktionen har stoppats och det är oklart när den kan återupptas, men fabriken ska ligga nere åtminstone veckan ut. Branden kan enligt Tesla kosta över en miljard kronor och Elon Musk har skrivit på plattformen X att aktionen är ”extremt korkad”.

”De här personerna är antingen världens dummaste klimatterrorister eller marionetter för dem som inte har bra avsikter för klimatet”, skriver han.

Den tyska Teslafabriken kommer ligga nere åtminstone veckan ut.

Dietmar Woidke som är ministerpresident i Brandenburg där Teslafabriken ligger kallar händelsen för ”en form av terrorism”.

– Det är helt klart en allvarlig attack på vår kritiska infrastruktur med konsekvenser för tusentals personer och många små och stora företag i vårt land, sa han under en presskonferens.

Enligt Brandenburgs finansminister kan det bli aktuellt att öka polisbevakningen kring fabriken.

Det har pågått protester mot Teslafabriken länge, både innan den byggdes och i samband med nya planer på att bygga ut den. Sedan förra veckan har ett hundratal aktivister ockuperat ett skogsområde vid fabriken för att förhindra utbyggnaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 2024-03-09 15:21 Det bor inte folk i Dresden?
  • 2024-03-09 12:27 Volkswagen byggde en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.