Bild
Nästa artikel
Aston Martin utvecklar flygande bil
Aston Martin utvecklar flygande bil
Aston Martin utvecklar flygande bil

Aston Martin utvecklar flygande bil

Nyheter

Om James Bond skulle färdas i en flygande bil, skulle det troligen vara i den här.

Alltfler företag siktar mot himlen när det gäller att utveckla mobilitet. Vi har den senaste tiden fått se många exempel på flygande fordon och nu ger sig brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin in i leken.

De har nämligen formgett ett koncept de kallar för Volante Vision. Utvecklingsarbetet har skett tillsammans med Cranfield Aerospace Solutions, Cranfield University och Rolls-Royce och farkosten är kapabel att lyfta och landa vertikalt. Tre personer kan åka i den självkörande elhybriden. 

Ordet Volante är vanligtvis tillägget som Aston Martin brukar ge till sina cabrioletmodeller. 

Diskutera: När tror du att flygande bilar blir en vanlig syn i trafiken?
 

Kommentarer

#1
2018-08-07 17:59

Det borde ju inte vara något problem att bygga en fungerande flygande personbil. Se bara hur långt man utvecklat drönarna. Däremot tror jag inte de kommer röna något större allmänt intresse pga. kostnader och kostnader:)
Och vem vill ha en helvetisk bullermatta ovanför sig i stället för dagens relativa lugn.

#2
2018-08-07 18:17

På vilket sätt är detta en "flygande bil"? Det verkar ju mer vara ett mindre flygplan eller variant på helikopter. Vart kom "bil" in i det hela? Vanligtvis menar man med "flygande bil" ett fordon som både kan köras som en bil på vanliga vägar plus flyga. Den här verkar bara kunna flyga...

#3
2018-08-07 18:24

Man har pysslat med det här sedan 1910-talet och lyckats mer eller mindre bra oftast mindre.
Det kommer aldrig att bli något stort, som väl är.
De som vet något om flyg känner också till att det är något helt annat än att köra bil, när man väl lärt sig att flyga och fått sitt certifikat, vet man också att ett konventionellt flygplan är bättre på att flyga än en bil och jag tror också att de flesta föredrar flygplanet!

#4
2018-08-07 18:25

Där har du nog helt rätt Raphael.

#5
2018-08-07 22:50

Och bestämmelserna runt luftfart är ytterst rigorösa och komplicerade så bara av den anledningen känns detta rätt dödfött.

#6
2018-08-08 09:07

Vad händer när luften blir full av flygande bilar? Om de krockar i luften vilket kommer att hända, då ramlar bilen ner på marken och kanske skadar/dödar ett flertal människor.

#7
2018-08-08 10:34

Som sagt Hacken - luftfarten är omgärdad av många bestämmelser så detta blir nog knappast aktuellt. Inte utan mycket stora förenklingar i dessa bestämmelser men trenden är snarare tvärtom.

#8
2018-08-08 14:21

Visst skulle man rent tekniskt kunna få fram flygande fordon som går lika stadigt som en bra drönare och visst skulle man med olika positioneringsavkänning kunna skapa en säker trafik, där de åkande mest blir passagerare. Dock är det oförsvarligt ur energisynpunkt.

#9
2018-08-08 18:48

Roy - i så fall måste regelverket för luftfart ändras avsevärt. Möjligt att det kommer men just nu är det snarare så att man "snörper åt" möjligheterna att vistas ovanför markytan.

#10
2018-08-09 14:09

Visst, vi ser framtiden komma redan nu. Eliten, de superrika, kommer flyga dit de ska. Resten får i bästa fall åka kollektivt.

#11
2018-08-25 11:52

Men man kan ju inte låta bli att fundera på hur mycket infrastruktur i form av vägar man skulle kunna slippa anlägga, förnya och underhålla med ett näst intill obegränsat luftutrymme att tillgå. Iaf vad gäller lätta persontransporter. Så totalt sett kanske energiåtgången inte blir omotiverat hög på sikt men vi lär ju vara långt ifrån detta än så länge. Fast tycker inte att det är något man bara ska avfärda som prjippo.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.