Bild
Nästa artikel
Nyheter

Allt fler biljättar nobbar salongen i Detroit

Publicerad 26 november 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
De svåra tiderna fortsätter att påverka biltillverkarna. Och allt fler biljättar avstår den prestigefyllda bilsalongen i Detroit. Saab och Volvo tänker vara med - men i mindre skala än vanligt.
- Varken Saab eller GM drar sig ur. Men vi diskuterar nivåer. Jag kan tänka mig att det blir mindre spektakel med tanke på situationen, säger Eric Geers, informationschef på GM-ägda Saab, enligt Sveriges Radio.

Bilsalongen i Detroit tillhör en av de mest uppmärksammade mässorna i världen. Biltillverkarna får ett gyllene tillfälle att marknadsföra sina nya modeller inför en samlad världspress.

Men när bilsalongen går av stapeln i början av nästa år kommer flera stora biltillverkare saknas. Mitsubishi, Rolls-Royce, Land Rover, Ferrari och Suzuki har sedan tidigare hoppat av mässan. Nu lämnar även Nissan och dess lyxbilsmärke Infiniti återbud.

Svåra tider

Anledningen till avhoppen är att bilsalongerna kostar företagen för mycket pengar. Därför tvingas flera biljättar att se över deltagandet vid dessa mässor.

Även de biltillverkare som kommer till bilsalongen gör besparingar. Volvo och Saab presenterar exempelvis sina nyheter - men gör det i mindre skala än tidigare.

-Volvo ska visa sin konceptversion av den nya S 60 som ska ut på marknaden 2010, Det handlar om att göra det mer kostnadseffektivt säger Volvos presschef Maria Bohlin till TT.

Enligt Automotive News kommer det inte att bli några tomma ytor på bilsalongen. I stället fylls montrarna av bland andra kinesiska biltillverkare.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.