Bild
Nästa artikel

Japanska biljättar minskar produktionen

Nyheter

De japanska biljättarna drabbas allt hårdare av lågkonjunkturen. Nu minskar Nissan och Toyota produktionen.

- Med den avtagande försäljningen på flera globala marknader i åtanke är en minskning i produktionen nödvändig för att behålla rätt lagernivåer och säkra en balanserad produktion, säger Nissan i ett pressmeddelande.


De japanska biljättarna har minskat produktionen de senaste månaderna. Svaga försäljningssiffror i USA och i Europa har gjort att Nissan och Toyota blivit försiktiga.


Enligt Deutsche Bank minskade Toyota och Nissan produktionen i USA med cirka 25 procent förra månaden. Och nu konstaterar Nissan att produktionen i Japan minskas med 72 000 bilar utöver de 200 000 fordon som tidigare plockats bort.


Det spekuleras även om att Toyotas fabrik i Blue Springs kan bli försenad - vilket kan innebära fördröjningar i produktionen av Toyota Prius.


- Vi är engagerade i detta projekt men är medvetna om vilka förutsättningar vi arbetar under, säger Toyotas talesman Mike Goss.


Honda går mot strömmen och kan fira att en ny Civic-fabrik öppnat i Nordamerika. Återstår att se om Hondas japanska konkurrenter kan vända trenden - eller om fler mörka månader väntar.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jonna
2008-11-23 18:15

Jag hoppas innerligt att de japanska riskokarna försvinner från de svenska vägarna eftersom de gör oss svenska arbetare arbetslösa. Varför vill de svenska konsumenterna att vi arbetare och tjänstemän ska mista våra svenska arbetstillfällen. Vill de det eller?

#1
Kristoffer
2008-11-24 16:23

Det är inte oväntat att Honda går emot strömmen. De kommer dessutom med fantastiska modeller framöver.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.